Αθήνα

26 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεπιμέλεια: Δάκρυσε η Καραμανλή στη Βουλή- Για αστοχίες στο νομοσχέδιο, έκανε λόγο η Κεφαλογιάννη

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή συγκινήθηκε κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη συνεπιμέλεια των παιδιών.

Δείτε επίσης

‘Εφτασε η ώρα της συνεπιμέλειας και στη χώρα μας

«Η ζωή για τις γυναίκες και μητέρες είναι πολύ δύσκολη. Ως μητέρα που μεγάλωσα μόνη μου 2 παιδιά μπορώ να το διαβεβαιώσω» είπε φανερά ταραγμένη η βουλευτής της ΝΔ.

«Όσο και αν κουράστηκα, εξαντλήθηκα ή αγανάκτησα ακόμα και αν έκλαψα ποτέ δεν διανοήθηκα να βάλω το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το συμφέρον των παιδιών μου. Το συμφέρον των παιδιών μου με υποχρεώνει να βάζω διαρκώς στην άκρη εγωισμούς ή παράπονα και μαζί με τον πατέρα τους να φροντίζω την ανατροφή τους» συμπλήρωσε η Άννα Καραμανλή.

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για αστοχίες στο εν λόγω νομοσχέδιο, διαφωνώντας με τον όρο «εξίσου» στην άσκηση γονικής μέριμνας. Όπως είπε ο συγκεκριμένος όρος είναι «άστοχος».

Μάλιστα, η ίδια ζήτησε βελτιώσεις σε άρθρα τα οποία σύμφωνα με την ίδια «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα».

Aν και δήλωσε σύμφωνη με την αρχή του νομοσχεδίου, h Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι οι διατάξεις που εξειδικεύουν το συμφέρον του παιδιού έχουν γονεοκεντρικό χαρακτήρα, όπως η διάταξη που ορίζει πως το δικαστήριο πρέπει να συνεκτιμά παραμέτρους όπως η ικανότητα του γονέα να σεβαστεί τα δικαιώματα του άλλου, τη συμπεριφορά του γονέα κατά το προηγούμενο διάστημα. «Ακόμη και αν έπρεπε να θεσπίσουμε κριτήρια, αυτά θα έπρεπε να είναι παιδοκεντρικά», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του δικαστηρίου είναι αναντικατάστατος για να εξειδικεύσει ποιο είναι το συμφέρον του παιδιού, που διαφέρει κατά περίπτωση.

Ακόμη, τόνισε ότι η επιτροπή του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της εφαρμογής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, αναφέρει ότι το συμφέρον του παιδιού εξειδικεύεται κατά περίπτωση.

Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε αντίθετη με την διάταξη για την εξίσου γονική μέριμνα. «Εφόσον οι γονείς δεν ασκούσαν εξίσου τη γονική μέριμνα κατά το γάμο, δεν είναι άστοχο να λέμε ότι θα την ασκούν εξίσου, μετά την λύση ή την ακύρωση του γάμου;», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη και επισήμανε ότι «εάν το εξίσου ερμηνευθεί ως ισόχρονη γονική μέριμνα, τότε περνάμε στην υποχρεωτική ισόχρονη εναλλασσόμενη διαμονή για κάθε παιδί αδιακρίτως».

Νωρίτερα και η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου έκανε λόγο για «σολομώντειες λύσεις» και «παρανοϊκές καταστάσεις», τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν από νομικούς. «Οι αποφάσεις δεν πρέπει να ρυθμίζονται άκαμπτα και οριζόντια. Σολομώντειες λύσεις δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού διότι τα παιδιά δεν αποτελούν μαθηματική εξίσωση», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

«Προφανώς πίσω από μια πολιτική επιλογή, προφανώς υπάρχει και το πολιτικό κόστος», ανέφερε, κλείνοντας τη συζήτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία δεν περιμένει από τους πολιτικούς να λειτουργούν με βάση το πολιτικό κόστος, αλλά να αποφασίζουν συγκεκριμένες επιλογές που θα προσφέρουν στην κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων». Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι υπουργείο άκουσε το δυνατό περισσότερους φορείς και πρόσθεσε ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή προτείνει αλλά την τελική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα για τη νομοθετική λειτουργία.

«Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» – Τι λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» Τασούλα σε Τσίπρα
Τσίπρας: Το’ χει η μέρα! 11 Ιουνίου 2013 ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ, 11 Ιουνίου 2021 ο Μητσοτάκης έκλεισε τα μικρόφωνα της Βουλής
«Μετωπική» για το εργασιακό νομοσχέδιο – Πώς σχεδιάζει ν’ απαντήσει στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση, τι θα γίνει στη «μάχη» της Βουλής
Νέα Δημοκρατία σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει εξορθολογίσει πλήρως τα οικονομικά του κόμματος
Πελώνη: «Δεν τίθεται θέμα απολύσεων των εργαζομένων που δεν θα εμβολιαστούν»
Μητσοτάκης: «Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο» (ΒΙΝΤΕΟ)