Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

The Bachelor: Ο Αλέξης Παππάς έφαγε… χυλόπιτα από την Αθηνά και το twitter πήρε «φωτιά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τα… χτυπήματα ο Πανούσης: «Ο Τσίπρας ήξερε τα πάντα για τις απειλές εις βάρος μου!»

Δεν σταματάει τις αποκαλύψεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης σχετικά με τις απειλές, που έχει δεχθεί για τη ζωή του, και μετά την κατάθεση

Δεν σταματάει τις αποκαλύψεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης σχετικά με τις απειλές, που έχει δεχθεί για τη ζωή του, και μετά την κατάθεση που έδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αυτή τη φορά ο κ. Πανούσης μίλησε στην εκπομπή «στον Ενικό» και αποκάλυψε πως «ο πρωθυπουργός είχε λάβει πλήρη ενημέρωση για τις απειλές εις βάρος του από τρομοκράτες», απειλές, που όπως λέει ο πρώην υπουργός συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Πανούσης αρχικά έκανε λόγο για «λειτουργία παρακράτους στις φυλακές». Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη» για τις απειλές κατά του ίδιου και «είχε εκφράσει τον προβληματισμό του». Τόνισε ότι δεν επέλεξε να δώσει δημοσιότητα στις απειλές κατά της ζωή του τώρα και όχι την περίοδο που ήταν υπουργός σημειώνοντας: «επέλεξα τώρα , δύο μήνες μετά τις εκλογές να αναφερθώ στους διαλόγους και στις απειλές εναντίον μου αφού εκείνη την περίοδο υπήρχαν πιο σοβαρά ζητήματα. Στην αρχή ήταν η περίοδος του Grexit και στην συνέχεια ήταν οι εκλογές». Σημείωσε ότι έκανε τώρα τις αποκαλύψεις γιατί ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη ότι οι απειλές εναντίον της ζωής του συνεχίζονται, 10-15 ημέρες πριν καταθέσει την αναφορά στην εισαγγελία. «Η πρόσφατη επιστολή και οι απειλές Τσάκαλου καταρρίπτουν τον μύθο ότι γράφω μυθιστόρημα. Οι υπουργοί που τα έλεγαν αυτά πρέπει τώρα να κρυφτούν», σημείωσε ο Γ. Πανούσης.

Αναφερόμενος στις απειλές των Πυρήνων της Φωτιάς κατά της ζωής του όπως προκύπτουν από τις επιστολή των αδερφών Τσάκαλου ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι δεν έχει αναφερθεί ο ίδιος σε πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε ο ίδιος συνέδεσε την τρομοκρατία με το κυβερνών κόμμα. «Από την πλευρά μου δεν έχει γίνει καμία διαρροή εγγράφου και οι δηλώσεις των στελεχών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αναιρούν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι έγραφα μυθιστόρημα». Μάλιστα διερωτήθηκε με ειρωνικό ύφος στις διαψεύσεις του Τσάκαλου σχετικά με τους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν, μεταξύ   κρατούμενων για τρομοκρατία με πολιτικά στελέχη: «Το ενοχλεί τον κ. Τσάκαλο εάν υπάρχουν αυτοί οι διάλογοι. Γιατί τους διαψεύδει; Αλλά εδώ υπάρχει η σύγκρουση μεταξύ ομάδων που βρίκσονται στον Κορυδαλλό. Ο Μαζιώτης έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τους Πυρήνες της Φωτιάς ότι μέσω των δικηγόρων τους είχαν κάνει συμφωνία με κρατικούς μηχανισμούς», σημείωσε ο κ. Πανούσης.

[adsense]

Ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι δεν είχε δώσει εντολή για την παρακολούθηση οποιουδήποτε την περίοδο που ήταν υπουργός. «Εκείνη την περίοδο έρχεται χαρτί από την ΕΥΠ που αναφέρει απειλές κατά της ζωής μου, ότι θα μου σπάσουν το κεφάλι κτλ. Πολιτικά ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός μέσω του επικεφαλής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη και εγώ πήγα στον υπουργό Δικαιοσύνης. Στην συζήτηση που είχα με τον κ. Παρασκευόπουλο όπου παρευρέθηκε και ο τότε συνεργάτης του Π. Λάμπρου τους ενημέρωσα για τις απειλές κατά της ζωής μου», ανέφερε ο πρώην υπουργός σημειώνοντας ότι ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση από τον Ν. Παρασκευόπουλο το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. «Εάν παραιτούμουν εκείνη την περίοδο ή εάν είχα δημοσιοποιήσει τότε την καταγγελία θα με κατηγορούσαν ότι θέλω να ρίξω την κυβέρνηση. Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στις εκλογές και είμαι Τσιπρικός, υποστηρίζω τον Τσίπρα. Δημοσιοποιώ τώρα τις απειλές κατά της ζωής μου γιατί συνεχίζονται. Εγώ καταγγέλλω την λειτουργία παρακράτους και σεις με κατηγορείτε για την ημέρα που έκανα την καταγγελία …», τόνισε ο κ. Πανούσης κατά την διάρκεια του διαλόγου του με τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Πανούσης συνέδεσε τις απειλές κατά της ζωής του όπως καταγράφηκαν στους διαλόγους κρατουμένων με πολιτικά στελέχη αλλά και στην ανακοίνωση μελών των Πυρήνων της Φωτιάς με την βόμβα στο γραφείο του το 2009 αλλά και τον ξυλοδαρμό του καθηγητή λίγες ημέρες αργότερα στην Νομική Σχολή Αθηνών. «Θα ζητήσω τις κασέτες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν τα υλικά που έχουν καταγραφεί οι διάλογοι», είπε ο Πανούσης τονίζοντας ότι την περίοδο όπου εκτοξεύονταν απειλές εναντίον του υπήρχε ένα κλίμα πίεσης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να φύγει από την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στράφηκε κατά των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Δημοσίας Τάξης Νίκου Τόσκα λέγοντας ότι «οι γραβατωμένοι υπουργοί έκαναν μηνυτήρια αναφορά που με φωτογραφίζει για να με φοβίσουν». Υπογράμμισε δε ότι η δική τους μηνυτήρια αναφορά διέρρευσε στην δημοσιότητα και όχι η δική του κατάθεση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Είπε πάντως ότι τα έγγραφα που αφορούν τις απειλές κατά της ζωής του δεν αμφισβητούνται ως προς την εγκυρότητά τους, σημείωσε ότι στον βαθμό που αφορούν την ζωή του δεν τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών για την χρησιμοποίησή τους από τον ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

17/09/2021 | 23:56

Ενόχληση ΣΥΡΙΖΑ για τους «ανεμβολίαστους ψηφοφόρους» στη δημοσκόπηση της ALCO

17/09/2021 | 23:49

Αρχοντούλα Φράγκου: Καταστροφικό το Post COVID Syndrome

17/09/2021 | 23:33

«Καρφάκια» Μπάρτζη για τον… αδερφό του στο Survivor! «Δεν είμαστε όπως μέσα στο παιχνίδι με τον James– Δεν χρειάζεται τόση υπερπροβολή με το J2US»

17/09/2021 | 23:24

Εμβολιασμός: «Όχι» της Συμβουλευτικής Επιτροπής του FDA στην 3η δόση της Pfizer στον γενικό πληθυσμό

17/09/2021 | 23:09

Ανδρουλάκης για efood: Η ΝΔ άφησε απροστάτευτες συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων με τον εργασιακό νόμο που ψήφισε

17/09/2021 | 23:05

AUKUS: Εκδίκηση από τη Γαλλία – Ανακαλεί τους πρέσβεις από ΗΠΑ και Αυστραλία

17/09/2021 | 22:52

Άρης Σερβετάλης: «Δεν κάνω πλέον ερωτικές σκηνές – Δεν το αισθάνομαι»

17/09/2021 | 22:42

Πειραιάς: Νεαρή λιμενικός και ο σύζυγός της, το ζευγάρι των αρνητών που έστειλε στο Τμήμα τους εκπαιδευτικούς

17/09/2021 | 22:30

Ξανά στην εντατική ο θρυλικός Πελέ

17/09/2021 | 22:28

Big Brother: «Καρφιά» Σπυροπούλου-Γραμμέλη! «Με έχετε στολίσει»-«Σας βλέπω ήδη στολισμένη» (vid)

17/09/2021 | 22:20

The Bachelor: «Είναι ύπουλη και φίδι» – «Χαλασμός Κυρίου» μεταξύ των κοριτσιών για τα μάτια του Παππά (vid)

17/09/2021 | 22:13

Ο Βαξεβάνης συνέδεσε την efood με τη σύζυγο του πρωθυπουργού μέσω… offshore εταιρείας στα νησιά Κέυμαν

17/09/2021 | 22:04

Επίθεση με σπρέι στα Χανιά: «Φώναζα, πονούσα! Η όρασή μου είναι μισή» λέει η 18χρονη

17/09/2021 | 21:56

Efood: «Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι», απαντούν οι διανομείς – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

17/09/2021 | 21:56

Στέφανος Κορκολής για τον καρκίνο: «Είναι μια αρρώστια που νομίζεις ότι ποτέ δεν θα σου συμβεί»
Στην Αθήνα η Πρόεδρος της Κομισιόν και οι ηγέτες του Νότου – Κλιματική αλλαγή και προσφυγικό στο επίκεντρο της Συνόδου Med9
Πέτσας για δημοσκόπηση MRB: Πρωτοφανής η αποδοχή της Κυβέρνησης από τους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρθρο Μητσοτάκη στην El País: «Τι θα σκεφτούν για εμάς; Το πράσινο μήνυμα από την Αθήνα για τη Μεσόγειο»
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ντράγκι στο «Σταύρος Νιάρχος» ενόψει της Συνόδου των EUMED 9
Δημοσκόπηση ALCO: Σημαντικό προβάδισμα, αλλά μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 10,2 μονάδες – Σταθερά στο 7% το ΚΙΝΑΛ
Μητσοτάκης στην EUMED9: Η Τουρκία να εγκαταλείψει την παραβατικότητα – Δεν θα επιτρέψουμε ένα νέο 2015 στο Μεταναστευτικό