Αθήνα

 

22 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Μαίρη Χρονοπούλου: Η καύση είναι εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν τα σκαθάρια και τα σκουλήκια;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σιωπή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο-«ποταμό» Λαλιώτη στο TheCaller που προκάλεσε πολιτικό «πάταγο»

Παρ’ ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και η θερινή ραστώνη απογειώνεται, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν την παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη μέσω του TheCaller και ό, τι αυτή σημαίνει εκ του αποτελέσματός της. Όχι όμως δημόσια γιατί μέχρι τώρα το αποφεύγουν.
  • Πως ερμηνεύουν την παρέμβαση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και γιατί δεν πήραν μέχρι τώρα δημόσια θέση
  • Κανείς δεν απάντησε δημόσια από τη ΝΔ για την αποδόμηση των πεπραγμένων

Παρ’ ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και η θερινή ραστώνη απογειώνεται, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν την παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη μέσω του TheCaller και ό, τι αυτή σημαίνει εκ του αποτελέσματός της.  Όχι  όμως δημόσια γιατί μέχρι τώρα το αποφεύγουν.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το κάθε επιτελείο ερμηνεύει το ηχηρό μήνυμα Λαλιώτη από την πλευρά που βρίσκεται και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ασφαλές συμπέρασμα που να προκύπτει παρά μόνο απόψεις οι οποίες εκφράζονται σε συσκέψεις και όχι δημόσια για το που στόχευε η παρέμβαση αυτή και που αποσκοπεί ώστε να παίξει ρόλο γενικότερα αφού τώρα το παιχνίδι στην ευρύτερη κεντροαριστερά αρχίζει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ  ερμηνεύουν σε λάθος κατεύθυνση την παρέμβαση του πρώην υπουργού που μέσα από το ΤheCaller αποτύπωσε με ένα ιστορικό κείμενο την διαχρονική αλήθεια για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου και της κεντροαριστεράς συνολικά. Θεωρούν ορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, πως ο κ. Λαλιώτης με την παρέμβασή του ήθελε να μονοπωλήσει με τον τρόπο του δίνοντας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατεύθυνση λίγο ως πολύ για προς ποια οδό  θα οδηγηθεί στις μετεκλογικές συνεργασίες. Με άλλα λόγια πιστεύουν πως το άρθρο του κ. Λαλιώτη είχε παρόμοια αξία και στόχο το αντιδεξιό μέτωπο που εκφράζει διαχρονικά η Δημοκρατική παράταξη. Κάποιοι άλλοι μάλιστα έλεγαν πως ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήθελε με το κείμενό του να αποκλείσει κάθε άλλη συνεργασία πλην των κομμάτων που κινούνται προς τον αριστερό χώρο.

Φυσικά στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χαρακτηρίζουν ανοησίες, γιατί πίσω απ όλα αυτά δεν κρύβεται τίποτε άλλο παρά μόνο η αποκατάσταση της αλήθειας για όλα τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε πολιτικά κοινωνικά και ιδεολογικά.

Στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Κάνουν ό, τι δεν άκουσαν και  ότι δεν είδαν τίποτα απολύτως. Δεν υπήρξε καμία δημόσια τοποθέτηση στελέχους της σε ότι ανέφερε ο κ. Λαλιώτης, που  διαχρονικά είναι αντίθετος και πολιτικά αντίπαλος της οικογένειας Μητσοτάκη, στα χρόνια του Ανδρέα και του Σημίτη και τελικά και όχι μόνο τότε όπως αποδεικνύεται.

Αν εξαιρέσει κανείς, κάποιες γραφίδες αρθρογράφων που επιχείρησαν να απαντήσουν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στα διάφορα φιλικά της site, ή ακόμη κάποιες φιλικά προσκείμενες εφημερίδες, αλλά και επιστρατεύοντας τα γνωστά troll του διαδικτύου, επισήμως  δεν υπήρξε κανείς άλλος που να μίλησε για τα «ιερά και τα όσια» της παράταξης που αποδόμησε πολιτικά ο κ. Λαλιώτης. Κανείς δεν μίλησε από τη Ν.Δ για τα έργα και τις ημέρες που έφερε στο φως ο πρώην υπουργός  και στην ουσία αποδέχθηκαν με την σιωπή τους, τις ιστορικές αναφορές και γεγονότα πάνω στα οποία πολιτεύτηκε η συντηρητική παράταξη. Ούτε φυσικά και στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία έχουν τους  λόγους τους που το καθένα ξεχωριστά κόμμα, αντιμετωπίζουν την δημόσια πρόκληση που τους απηύθυνε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο.

Η ερμηνεία στο γιατί υπήρξε παρόμοια αντιμετώπιση από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Ωστόσο εκείνο που φαίνεται εξίσου καλύτερα είναι το γιατί το αντιμετώπισαν με αυτόν τον τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Οι λόγοι είναι προφανείς, όπως υποστήριξαν μερικοί: ο μεν ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε μια μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αποκλείοντας την περίπτωση να στραφεί προς τη Νέα Δημοκρατία, έτσι ώστε ο κ. Τσίπρας να διατηρηθεί και την επομένη των εκλογών στο παιχνίδι με φίλιες πολιτικές δυνάμεις δίπλα του, η δε Νέα Δημοκρατία ξέρει ότι για να κυβερνήσει, αν δεν πετύχει αυτοδυναμία, θα χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΣΥ. Γι αυτό και αποφεύγει να ανεβάσει τους τόνους, με ότι και αν τους πει ο Κώστας Λαλιώτης.  Ειδικά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι κάποιος άλλος, αλλά ο κ. Μητσοτάκης , γιός του επιτίμου προέδρου που επί εποχής Ανδρέα έγιναν ομηρικές πολιτικές μάχες, ή σημερινή Ν.Δ όφειλε να δώσει εξηγήσεις και να αντιπαρατεθεί στο κείμενο του κ. Λαλιώτη. Όμως αυτό μέχρι στιγμής δεν έγινε και υπάρχει λόγος που δεν έγινε. Όχι μόνο πολιτικός, αλλά και λόγος που έχει να κάνει με τα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω από τον κ. Μητσοτάκη.

Άρα όλα έχουν την εξήγησή τους και τίποτα, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι τυχαία. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φανούν όλα, γιατί αυτό που οι πάντες σκέφτονται είναι πως με τις διεργασίες που συντελούνται στο χώρο της ΔΗΣΥ, η Κεντροαριστερά θα δυναμώσει πολιτικά και θα ασκήσει τον δικό της ρόλο που πρέπει για τη χώρα και τους πολίτες της.

Ροή Ειδήσεων

25/09/2022 | 20:16

Ιταλικές εκλογές: «Τα είπα όλα…»- Το όλο μήνυμα μήνυμα της Τζόρτζια Μελόνι πριν κλείσουν οι κάλπες

25/09/2022 | 20:03

Το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ αντικατέστησε το 50% του μπέργκερ με πρωτεΐνη και λίπος εντόμων

25/09/2022 | 19:46

Θανάσης Χειμωνάς: «Έλεγαν ότι είμαι ανάξιος γιος και ότι ο πατέρας μου αυτοκτόνησε εξαιτίας μου»

25/09/2022 | 19:33

Ρότζερ Γουότερς: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες του στην Κρακοβία, λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

25/09/2022 | 19:13

Όλυμπος: Νεκρός 40χρονος ορειβάτης

25/09/2022 | 18:54

Ρωσία: Επιστράτευσαν ηλικιωμένους, ασθενείς και μαίες… κατά λάθος

25/09/2022 | 18:45

Ο Τάκης Ζαχαράτος «μεταμορφώθηκε» σε Σοφία Χατζηπαντέλη σε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

25/09/2022 | 18:29

Παρέμβαση Παυλόπουλου: Οι Τούρκοι θα έχουν την ίδια τύχη με την Τριπολιτσά αν θίξουν έστω μια σπιθαμή της Ελλάδας

25/09/2022 | 18:11

Χαρίτσης: Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι χρηματοδοτήσεις αφορούν ένα κλειστό club μεγάλων επιχειρηματικών

25/09/2022 | 17:56

Ναταλία Γερμανού για GNTM: «Ας μπούνε υπότιτλοι, δεν τα καταλαβαίνω, χάνω πολλά»

25/09/2022 | 17:40

Τον άμεσο τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

25/09/2022 | 17:23

Όταν η Βάσω Παπανδρέου «έσπασε» το 1998 το θεοκρατικό…. dress code του Ιράν

25/09/2022 | 17:06

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Είχα μεγάλο πάθος με αλκοόλ και ναρκωτικά, έφτασα πάρα πολύ κοντά στο θάνατο

25/09/2022 | 16:49

Μήνυμα Δένδια: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν, εάν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

25/09/2022 | 16:37

Συγκλονίζει η Τοπαλίδου για την αποβολή της: «Χρειάστηκε να το γεννήσω για να το πάρουν- Έκλαψα πολύ»
Οργισμένη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Σταματήστε τα ρουσφέτια και τα δώρα στους ισχυρούς!
Υποκλοπές – Γεωργιάδης κατά Ανδρουλάκη: Δεν πάει δικαστικώς γιατί θα χάσει- Σιγά τα μυστικά που έχει στο κινητό του
Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη μέσω tweets στην τούρκικη γλώσσα
Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Είμαστε γείτονες, δεν είμαστε εχθροί, αλλά η Ελλάδα δεν θα δεχτεί bullying από κανέναν
Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: Παπανδρέου, Σάντσεθ και Κόστα έδωσαν ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης του ευρωπαϊκού Νότου
Ο Κουτσούμπας ξεκόβει κάθε συζήτηση για συμμετοχή του ΚΚΕ σε συγκυβέρνηση: Καμία στήριξη και ανοχή