Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Σκανδαλολογία από την κυβέρνηση, αλλά... χωρίς σκάνδαλα - Φιάσκο η πολυσυζητημένη Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία

Σε φιάσκο εξελίσσονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία στο πόρισμά της που αφορά στο σκέλος της φαρμακευτικής δαπάνης δεν εντοπίζει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.

Σε φιάσκο εξελίσσονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία στο πόρισμά της που αφορά στο σκέλος της φαρμακευτικής δαπάνης δεν εντοπίζει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ναυαγούν τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης για την παραπομπή των πρώην υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε Προανακριτική Επιτροπή ή ακόμη και στο Ειδικό Δικαστήριο.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι το σκέλος της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν ίσως το πιο σημαντικό για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, δεδομένου πως από τη ραγδαία αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης ουσιαστικά ξεκίνησαν οι εργασίες της. To πόρισμα πάντως «δείχνει» ποινικές ευθύνες για πρόσωπα, ωστόσο παραπέμπει στην τακτική Δικαιοσύνη. Γίνεται π.χ. ειδική αναφορά στην περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και την υπόθεση των εμβολίων της γρίπης, με το σχόλιο πως «αποτελεί ξεκάθαρη περίπτωση κραυγαλέας και ύποπτης κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στον χώρο της υγείας».

Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο στην επόμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, την ώρα που η ΝΔ «πυροβολεί» και πάλι την κυβέρνηση για την υπόθεση ΔΕΠΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής, μετά τη συνάντηση Γεννηματά-Σημίτη για την υπόθεση του ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζει πως στην κυβέρνηση «θα μείνουν με τη λάσπη στα χέρια».

Για την υπόθεση της ΔΕΠΑ και τη δίωξη κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, Θεόδωρου Κιτσάκου, με αφορμή τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας, η ΝΔ επανήλθε σήμερα με 20 ερωτήματα προς τους (συν)αρμόδιους υπουργούς. Μάλιστα, βάζει στο κάδρο έξι συνολικά, νυν και πρώην, κυβερνητικά στελέχη: Σκουρλέτης, Σταθάκης, Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά εμμένει πως η λάσπη δεν αγγίζει το ΚινΑλ και πως πρόκειται για σκευωρία με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό. Η επικεφαλής του ΚινΑλ φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης την αμέριστη στήριξή της προς τον πρώην πρωθυπουργό, υποσχόμενη ότι θα τον συναντήσει ξανά τη βραδιά των εκλογών «για να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη επιτυχία της παράταξης», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.
...

Send this to a friend