Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Με σκηνές από… κρέατα και κιμά το νέο σποτ της κυβέρνησης- Η Αχτσιόγλου πρωταγωνίστρια για την επέκταση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων (vid)

Επανήλθε η κυβέρνηση στα σποτάκια για την προβολή του κυβερνητικού έργου και αυτή τη φορά το νέο βίντεο αφορά στην επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, αρχίζει με την προβολή εικόνας κρεάτων και κιμά και το σχόλιο «οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας να μας διαχειρίζονται όπως θέλουν».

Μιλούν εργαζόμενοι περιγράφοντας τη κατάσταση στην αγορά εργασίας και παρεμβάλεται η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου που εξηγεί τα περί της επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων τονίζοντας ότι ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δει αυξήσεις.

Το βίντεο κλείνει, όπως κάθε βίντεο του Μαξίμου που αφορά στην προβολή του κυβερνητικού έργου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να λέει «ήταν δίκαιο έγινε πράξη».

«Από τις 21 Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: Η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», σχολιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο twitter αναρτώντας το σχετικό βίντεο.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού που αναρτήθηκε το βίντεο επισημαίνονται σχετικά τα εξής:

«Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένωνΉδη, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέγραψε την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, πρακτορειακές επιχειρήσεις που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και τραπεζοϋπαλλήλους.

Οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους».

Send this to a friend