Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

Το Σκοπιανό Πρακτορείο διόρθωσε τις δηλώσεις Ζάεφ για την μια και μόνη Μακεδονία μετά από παρέμβαση της Αθήνας!

Αντίδραση από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Σε διόρθωση των δηλώσεων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ προέβη το Σκοπιανό Πρακτορείο Ειδήσεων ΜΙΑ, αναφορικά με τις δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ειδικότερα η δήλωσή του ότι «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο», δεν ισχύει και σύμφωνα με το Σκοπιανό Πρακτορείο που έκανε αναδιατύπωση των δηλώσεών του, ισχύει η δήλωση πως «ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας, και κανείς δεν μπορεί να μας το αρνηθεί αυτό».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, υπήρξε διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας προκειμένου να «μαζευτούν» οι δηλώσεις Ζάεφ.

ΝΔ: Αυτές είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών

Πάντως, η ΝΔ με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ζάεφ και επιτίθεται στην κυβέρνηση ρωτώντας «τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος;», ενώ υπογραμμίζει ότι οι νέες δηλώσεις Ζάεφ «δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών» για το Σκοπιανό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«”Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο”.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο. Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;».

Γεννηματά: Δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, ανοίγει νέους ο Ζάεφ! 

Με ένα λιτό σχόλιο αναφέρθηκε στις δηλώσεις Ζάεφ και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που επισήμανε πως "ο κ. Ζάεφ μίλησε σήμερα για τη «μία και μοναδική Μακεδονία». Δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, ανοίγει νέους!".

Send this to a friend