
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Kριτική στη κυβέρνηση στην οποία καταλογίζει «ότι παρά την ύπαρξη δημοσιονομικών δυνατοτήτων ακολουθεί ακατανόητη πολιτική στο ζήτημα της ακρίβειας», ασκεί σε συνέντευξή του στο OPEN, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει και εφαρμόζει με καθυστέρηση μέτρα τα οποία δεν αρκούν για να στηρίξουν πραγματικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες απειλούνται με κλείσιμο.
Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ακόμη ότι «Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες, από το προηγούμενο καλοκαίρι, για το κύμα ακρίβειας, που το βλέπαμε να επεκτείνεται και είχαμε πει στην κυβέρνηση ότι δεν θα έπρεπε να περιμένει αυτή η ακρίβεια να ενσωματωθεί στην αλυσίδα της εμπορίας, στο κόστος παραγωγής, αλλά να λάβει έγκαιρα τα μέτρα της έτσι ώστε να μη ζήσουμε αυτό που ζούμε τώρα, έναν πληθωρισμό που τρέχει με 6,2% και που έχει χτυπήσει ρεκόρ το οποίο μας παραπέμπει σε εποχές πριν από 25 χρόνια.
Πως θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό; Μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις στο σκέλος των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, μέσα από μείωση του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και μέσα από το πάγωμα των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά η κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στην ΔΕΗ, υποστηρίξε ότι η κυβέρνηση «έχει απολέσει ουσιαστικά τον έλεγχο επειδή έχει ιδιωτικοποιηθεί, άρα είναι πολύ δύσκολο να παίξει τον ρόλο της όπως τον έπαιζε τόσα χρόνια και να πιέσει τους ανταγωνιστές να κρατήσουν χαμηλά τα τιμολόγια».
Ανατρέχοντας στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Ήμασταν αυτοί οι οποίοι μειώσαμε τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ επί των ημερών μας, παρά την ασφυκτική δημοσιονομική πίεση. Δεν είχε καμία σχέση το τότε επίπεδο ακρίβειας με το σημερινό, ούτε βέβαια οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις της χώρας, καθώς ήμασταν σε καθεστώς μνημονίου, άρα μη συσχετίζουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να συσχετιστούν.
Τότε ο δημοσιονομικός χώρος δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια. Σήμερα υπάρχει, το γνωρίζουμε όλοι και η κυβέρνηση επιλέγει μία στάση η οποία είναι ακατανόητη, θα πετάξει εκτός αγοράς πάρα πολλές επιχειρήσεις. Σε σχέση με τον ΦΠΑ, επειδή υπάρχει η αύξηση στις πρωτογενείς τιμές, αναμένεται αύξηση και των κρατικών εσόδων, άρα υπάρχει δυνατότητα να μειωθεί. Για να μη πούμε και για τον τρόπο που διαμορφώνεται η χονδρική τιμή της ενέργειας, που εκεί δεν υπάρχει καμία παρέμβαση».
Πήγη: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ροή Ειδήσεων
03/07/2022 | 20:49
Δανία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης- Πληροφορίες για τραυματίες

03/07/2022 | 20:23
Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Η πανέμορφη μαθήτρια από την Άνδρο που συγκέντρωσε 19.040 με εξ αποστάσεως μαθήματα
03/07/2022 | 20:02
Μάχη με τα κύματα έδωσε το Sifnos Jet στις Κυκλάδες λόγω του καιρού- Συγκλονιστικό βίντεο
03/07/2022 | 19:11
Όταν η Ντίνα Κώνστα αφηγήθηκε την ζωή της: «Δεν έπληξα με γάμους και παιδιά- Ήθελα να είμαι ελεύθερη»

03/07/2022 | 18:42
Ντίνα Κώνστα: Οι επικές ατάκες της ως «Ντένη Μαρκορά» στην σειρά «Δύο Ξένοι» που έγραψαν ιστορία
03/07/2022 | 18:23
Παντρεύτηκε η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου- Το συγκινητικό ταγκό της με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

01/07/2022 | 20:02
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει παράπονα για τις τιμές στον «Μουστάκα»: «Δείξτε λίγο έλεος»
01/07/2022 | 18:14
Η Μακρυπούλια και ο φημολογούμενος σύντροφός της έκαναν «ντου» στο «Καλό Μεσημεράκι»- Ο Μουτσινάς τα «έχασε»
01/07/2022 | 10:14
Βόλος: Ντυμένη νύφη η 14χρονη που έφυγε από τη ζωή – Πυροβολισμοί και τραγούδια στο Αλιβέρι

01/07/2022 | 20:12
Πάτρα 3 παιδιά: Η ιατροδικαστής Τσάκωνα κατέθεσε ότι οι νυχιές στην Μαλένα έγιναν μετά το θάνατο!
01/07/2022 | 06:49
Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς περιέγραψε στην ψυχολόγο τη δολοφονία της γιαγιάς της – «Κατανοεί τη δολοφονία σαν μια πράξη αγάπης»
01/07/2022 | 21:17
Βρισηίδα Ανδριώτου – Σπύρος Μαρτίκας: «Τα έφτιαξαν» μετά το Survivor; Η πρώτη κοινή ανάρτηση!

01/07/2022 | 10:33
Πατήσια: Εξερράγησαν ρολόγια της ΔΕΗ σε πολυκατοικία – Πετάχτηκαν τα καπάκια από τα φρεάτια
01/07/2022 | 21:36
Χίος: Πήγε να χαϊδέψει σκυλί και τής δάγκωσε τον λαιμό! Ατάραχος ο ιδιοκτήτης του ζώου
01/07/2022 | 20:40
Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί αποχώρησε από την υπεράσπισή της ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας

01/07/2022 | 19:30
Στέλλα Μπεζαντάκου: Ποζάρει με το μικροσκοπικό μαγιό της και προκαλεί «εγκεφαλικά»
01/07/2022 | 19:41
Μάνδρου για δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη: Ζητώ συγγνώμη, νιώθω την ανάγκη να παραιτηθώ
01/07/2022 | 10:02
Άντζελα Γκερέκου – Γη της Ελιάς: Η συγκινητική σκηνή με το τραγούδι του Τόλη Βοσκόπουλου – Το βλέμμα στον ουρανό που ανατρίχιασε

02/07/2022 | 18:08