Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Το συγκινητικό «αντίο» της Έλλης Στάη στον Δημήτρη Κατσίμη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη: Μέχρι την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει επίσης να προχωρήσει σε ρυθμίσεις ώστε οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται νωρίτερα κάθε χρόνο, προκειμένου να μην παρατηρούνται τεράστια κενά στα σχολεία.

Δείτε επίσης

Πατέρας όμηρου ναυτικού: «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά;»
Πέτρος Τατσόπουλος: Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την περιπέτεια της υγείας του- «Αφιερώνω το βιβλίο στον γιατρό μου»

Μέχρι τις 6 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στο διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών και προσωπικού στις μονάδες ειδικής αγωγής
Mέχρι την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα γίνει η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας.

Επίσης η υφυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού προσωπικού στις μονάδες ειδικής αγωγής. Οσον αφορά στους 10.500 διορισμούς στη γενική αγωγή, τους οποίους είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είχε προϋπολογισθεί ούτε ένα ευρώ για τον σκοπό αυτό αλλά δεν δεσμεύτηκε  για τον χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν με ακρίβεια τα κενά, να αξιολογηθεί το δημογραφικό καθώς και άλλοι παράγοντες .

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι οι διορισμοί στην ειδική αγωγή δεν θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Όπως υπογραμμίζει η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η εξαγγελία του ΥΠΑΙΘ για διορισμό 4500 εκπαιδευτικών ΕΑΕ αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, καθώς ο αριθμός των μαθητών με Αναπηρία ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες αυξάνεται κάθε χρόνο και στις δύο βαθμίδες, καθιστώντας ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη για σταθερότητα και συνέπεια στην εκπαιδευτική τους υποστήριξη. Ταυτόχρονα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και στη Γενική Παιδεία, όπου δε γίνεται κουβέντα για μόνιμους διορισμούς.

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς
Το ρεκόρ κρουσμάτων φέρνει τοπικά lockdown σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα – Τι μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
Κορονοϊός – Lockdοwn σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη! Μητσοτάκης: «Αύριο θα ανακοινώσω νέα μέτρα»
Σενάρια για νέα μέτρα ή και lockdown φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Τι λένε οι ειδικοί και τι σκέφτονται στην κυβέρνηση
ΚΙΝΑΛ: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη
Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό – Η ατζέντα