Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Σόιμπλε: Είχα πει στον Τσίπρα πριν τις εκλογές του ’15 ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του

«Άδειασμα» στον πρωθυπουργό

Αποκαλυπτικός ήταν ο απερχόμενος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ιστορίες» και στον Αλέξη Παπαχελά, η οποία θα προβληθεί την ερχόμενη Τρίτη από το κανάλι του Φαλήρου, σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν τότε που Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ασκούσαν σφοδρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ετοιμάζονταν να «ανέβουν» στην εξουσία.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρει μεταξύ άλλων πως άκουσε τον κ. Τσίπρα να του αναλύει το σκεπτικό του προεκλογικού του αγώνα, το οποίο θα βασιζόταν στο αφήγημα της παραμονής στην Ευρώπη, αλλά δίχως τους όρους του μνημονίου.

Τότε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό, ότι εύχεται να μην κερδίσει τις εκλογές, καθώς δεν θα καταφέρει να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

«Είχαμε συναντηθεί όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, δίχως τους όρους του μνημονίου. Και τότε του είπα πως εύχομαι για το δικό του συμφέρον, να χάσει τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Send this to a friend