Αθήνα

7 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ο Τριαντάφυλλος «δίκασε» την Μαριπόζα στο Survivor και στο Twitter έγινε «χαμός»!
Μουζάλας: Νέος δρόμος για τους πρόσφυγες μέσω Τουρκίας για την Ευρώπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοκ από τις δηλώσεις Μουζάλα! “Θα μείνουν πάνω από 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα 3-4 χρόνια…”

Σοκαριστικές και δραματικές εκτιμήσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το Προσφυγικό στη χώρα μας

Σοκαριστικές και δραματικές εκτιμήσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το Προσφυγικό στη χώρα μας, αφού όπως ανέφερε θα φιλοξενήσουμε περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

[adsense]

Σύμφωνα με μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη ο κ. Μουζάλας απευθυνόμενος στους δημάρχους παραδέχτηκε ότι “η χώρα έχει μετατραπεί από περιοχή διέλευσης προσφύγων σε χώρα φιλοξενίας και ότι θα παραμείνουν στην επικράτεια περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες πιθανότατα για τα επόμενα τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια”.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι “πρέπει να θεωρείται δεδομένο το κλείσιμο των συνόρων από τον Βορρά και ζήτησε από τους δημάρχους  να βάλουν πλάτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος”. Συμφωνήθηκε δε να γίνουν 1.600 προσλήψεις στου δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες σε προσωπικό για τους χώρους φιλοξενίας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ και ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους περιφερειάρχες λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών ιδίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ ξεκαθάρισαν ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος με τους Προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ κ.κ. Πατούλη και Αγοραστό να κάνουν λόγο για έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού.

[adsense]

«Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα έκτακτο γεγονός και θέλει τον χρόνο του μέχρι την τελική διευθέτηση» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι «όπου αποκαθίσταται η έννοια του κράτους, η κατάσταση μπαίνει σε τάξη».

Ο κ. Μουζάλας χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την περίπτωση της Λέσβου, όπου από 35.000 πρόσφυγες που υπήρχαν προ μηνών έχουν απομείνει 3.000 χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινότητα των κατοίκων. «Στηριζόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί με την κοινωνία θα τα καταφέρουμε» επεσήμανε.

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά οι άλλες δραστηριότητες
ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα υπογράφουν 15 πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος
Οι σκέψεις και οι σχεδιασμοί για τα επόμενα βήματα στην άρση των περιορισμών
Ανδρουλάκης σε Μπορέλ: Μην εξελιχθείτε σε Πόντιο Πιλάτο με την Τουρκία
Στήριξη υπό προϋποθέσεις στα εθνικά θέματα από τον Τσίπρα
Μωραΐτης εναντίον Αυγενάκη: «Βρώμικο, επικοινωνιακό κι επικίνδυνο παιχνίδι, με τεράστια υποκρισία και μικροπολιτική απρέπεια»