Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Σπίρτζης: «Η Ν.Δ. δεν έφερε την κρίση, είναι η κρίση- Δεν εφάρμοσε τα Μνημόνια, αλλά είναι τα Μνημόνια»

Ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης αναφέρεται με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» στη διακυβέρνηση, Κυριάκου Μητσοτάκη και ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης αναφέρεται με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» στη διακυβέρνηση, Κυριάκου Μητσοτάκη και ΝΔ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σημειώνει ότι η ΝΔ δεν έφερε την κρίση αλλά είναι η ίδια η κρίση και αναφέρει: «Όλοι πίστεψαν ότι η περιπέτεια της χώρας με τα Μνημόνια, η παράδοση μέρους της εθνικής κυριαρχίας, η καταστρατήγηση της λαϊκής κυριαρχίας, το τσαλάκωμα του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους, των παραγωγικών δυνάμεων, της ελληνικής κοινωνίας σταμάτησαν οριστικά με τη λήξη των δανειακών υποχρεώσεων τον Αύγουστο του 2018», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η Ν.Δ. κατόρθωσε σε έξι μήνες να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο. Απέδειξε ότι η Ν.Δ. δεν εφάρμοσε τα Μνημόνια, αλλά είναι τα Μνημόνια. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στα εργασιακά, στο κράτος, στον δημόσιο τομέα, στην ασφάλεια του πολίτη, στην ανάπτυξη, στην οικονομία, στο Προσφυγικό, στην παιδεία, στην υγεία σε έξι μόλις μήνες δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που κάνουν όλο τον προοδευτικό κόσμο να βάλει στην άκρη τις διαφορές του.»

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε επίσης ότι χρειάζεται μια συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων ώστε να ξεπεράσει ο κόσμος την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι μας, σε όποιο πολιτικό φορέα της προοδευτικής όχθης και αν ανήκουμε, οφείλουμε να γιατρέψουμε τις πληγές του παρελθόντος. Να ξεπεράσουμε τακτικισμούς, δογματισμούς, διαιρέσεις, επιμέρους διαφωνίες, πατερναλιστικές λογικές, διαιρετικές πρακτικές. Να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και θάρρος αυτοκριτικής όλα όσα μας διαίρεσαν και όσα πλήγωσαν τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία. Να βάλουμε ψηλά τον πήχη για το βάθεμα της δημοκρατίας μας, για το εργασιακό πλαίσιο, για το κράτος δικαίου, για το κοινωνικό κράτος, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με πίστη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισονομίας, της ισότητας, της λαϊκής κυριαρχίας»

Send this to a friend