Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Σπίρτζης σε Γεννηματά: Να ψάξει στο κόμμα της για αδίστακτους μνηστήρες της εξουσίας

Στο κόμμα της καλεί την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να στραφεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης «για να δούμε», όπως λέει, «ποιοι είναι οι αδίστακτοι μνηστήρες της εξουσίας».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε τη δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ότι «ο κ. Τσίπρας είναι αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας».

«Πρέπει κάποια στιγμή να δει τα στελέχη του κόμματός της πριν μιλήσει για τον Αλέξη Τσίπρα, για να δούμε ποιοι είναι οι αδίστακτοι μνηστήρες της εξουσίας, ποιοι ήταν δεκαετίες σε υπουργικούς θώκους, ποιοι επιθυμούν να ξαναείναι μετά τρεις δεκαετίες, και ποιο είναι το έργο των στελεχών που σήμερα έχει η κ. Γεννηματά στην πρώτη γραμμή του κόμματός της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τόνισε επίσης πως «θα ήταν καλό να θυμηθεί (η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ) πώς ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και τι ιδεολογικά προτάγματα είχε και θα ήταν καλό επιτέλους να σταματήσει τον "έρωτα" που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια με τη συγκυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά για να τιμήσουν και την πολιτική αφετηρία που είχαν».

Αναφορικά δε με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι καλό μερικοί άνθρωποι, μερικά στελέχη να σε βρίζουν με σκιαιότατο τρόπο και η ΝΔ έχει πολλά από αυτά. Είναι τιμή δηλαδή για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης να εκφράζεται, όπως εκφράζεται».

«Υπάρχει ουσία σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός και η ουσία είναι γιατί δεν έχουμε πάρει απάντηση, όλα αυτά τα χρόνια αν οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν του οικονομικού κόσμου της χώρας με τον πολιτικό κόσμο, αν οι off shore εταιρείες, η φοροδιαφυγή, η διαπλοκή είναι αποδεκτές από τον κ. Γεωργιάδη και τη ΝΔ, ή αν θεωρούν ότι δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά και τα φαντασιωνόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Σε ό, τι αφορά στην επόμενη μέρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι τη μάχη την δώσαμε μαζί, όλα αυτά τα χρόνια, το αποτέλεσμα είναι θετικότατο, το ότι βγήκε η χώρα δηλαδή από τα μνημόνια, τις συμβάσεις, από την επιτροπεία και ανέκτησε το μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας που είχε παραχωρήσει».

Αυτό που αλλάζει στη μεταμνημονιακή εποχή, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι «η χώρα έχει την ευχέρεια να παίρνει η ίδια απόφαση στο πού θα κατευθύνει τα πλεονάσματα, αλλάζει ότι μπορεί να έχει πολλές δράσεις σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, αλλάζει στο ότι δεν μπορεί να μας επιβάλλεται μια φορολογική πολιτική που να έχει μεγαλύτερα πλεονάσματα διότι κάποιοι δεν πίστευαν στα έσοδα που παρουσίαζε η ελληνική κυβέρνηση».

Send this to a friend