Αθήνα

22 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Στ. Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα δεν αισθάνεται αδύναμη ούτε απέναντι στους γείτονες της ούτε απέναντι στις πιέσεις της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ»

Συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον Βέλγο Πρέσβη Luc Liebau είχε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον Βέλγο Πρέσβη Luc Liebau είχε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η προσπάθεια να βρούμε μία λύση στις σχέσεις μας με τους γείτονες μας δεν γίνεται από θέση αδυναμίας και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο κ. Ζάεφ. Η Ελλάδα δεν αισθάνεται αδύναμη ούτε απέναντι στους γείτονες της ούτε απέναντι στις όποιες πιέσεις της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Βουλ

Και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι πιστεύει ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων είναι ο μόνος που οδηγεί στη σταθερότητα της περιοχής και θα είναι προς όφελος όλων των λαών και κυρίως των επόμενων γενεών. Όμως, αλυτρωτικές αναφορές εν έτει 2018 σε Αιγαιάτες Μακεδόνες δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή συζήτηση και αποδυναμώνουν την αξιοπιστία όσων τις εκφέρουν».

Στη συνέχεια ο  Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει λάθη και από τη δική μας πλευρά και από τους γείτονες μας, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει σήμερα όλοι μας να αντιλαμβανόμαστε τα όρια και τις ευαισθησίες των λαών της περιοχής και να μη μιλάμε με τη σκέψη μόνο στο εσωτερικό ακροατήριο. «Και είναι καλό», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως και ο ειδικός απεσταλμένος Μάθιου Νίμιτς, να υπενθυμίζουν σε όλους αυτά τα λεπτά όρια».

Επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Luc Liebaut συζήτησαν επίσης για τις επικείμενες ευρωεκλογές, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να δηλώνει πως προσδοκά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, γιατί το Ποτάμι είναι ο κύριος εκφραστής των ευρωπαϊκών ιδεών στην Ελλάδα.

Τέλος οι δύο άνδρες χαρακτήρισαν ως μείζονα θέματα για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη την πορεία της οικονομίας, αλλά και το προσφυγικό. Και συμφώνησαν ότι Ελλάδα και Βέλγιο είναι δύο μικρές χώρες με μεγάλη όμως συμβολή στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Βέλγου Πρέσβη, παραβρέθηκε ο γραμματέας Α΄ της Πρεσβείας Arnaud de Kerchove d’Ousselghem και από Το Ποτάμι ο Πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.

Send this to a friend