Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Κοντονής: Καλείται να καταθέσει για τη Novartis

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακριτικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis σχετικά με την ενοχοποίηση των πολιτικών προςώπων, καθώς και τις  λοιπές καταγγελίες σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που αποτελεί και το κεντρικό πρόσωπο της διερεύνησης στο πλαίσιο των διατάξεων για το Ειδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Μάνδρου, η ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου μετά από την περιπέτεια της υγείας της, λόγω covid, συνεχίζει τις ανακρίσεις με την εξέταση δικαστικών λειτουργών, που έχουν καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο τους από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έχει παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής μαζί με άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις και ερευνάται για σειρά αδικημάτων, προκειμένου να κριθεί αν τελικώς θα δικαστεί η μη από το Ειδικό Δικαστήριο.

Πέραν των πολιτικών που έχουν ήδη εξεταστεί (Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και άλλοι) καθώς και τους εισαγγελείς  Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου, Ιωάννη Αγγελή και άλλους, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έχει κληθεί σε κατάθεση στις 9 του μήνα, ενώ μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να εξεταστεί και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρασκηνιακές παραδικαστικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες,  ο Σάμπυ Μιωνή έχει κληθεί σε κατάθεση στις 22 του μήνα από την ανακρίτρια και η κατάθεση του αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον. Πάντως η ανακριτική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ακόμα καιρό καθώς θα κληθούν σε εξηγήσεις και οι παραπεμφέντες από τη Βουλή, διαδικαςία που θα πάρει χρόνο, έως ότου αποφασιστεί από το δικαστικό συμβούλιο τί θα γίνει. Αν δηλαδή θα συγκροτηθεί για την υπόθεση Ειδικό Δικαστήριο ή όχι.

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου
Τσίπρας για δολοφονία Καραϊβάζ: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται
Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας Καραϊβάζ πολύ σύντομα
Φώφη Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες – Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»