Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

O πρώτος πολιτειακός παράγων της χώρας που επισκέπτεται τους δύο στρατιωτικούς- Στην Αδριανούπολη ο Βούτσης!

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και πάνω από δυο μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να βρεθεί με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, στις 17:00 το απόγευμα.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πολιτειακού παράγοντα της χώρας (οι άλλοι τρεις είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Καθώς είναι μια επίσκεψη από θεσμικό παράγοντα της χώρας, όπως καταλαβαίνει κανείς, οι προετοιμασίες- διαπραγματεύσεις με τις Τουρκικές αρχές όλο αυτό το διάστημα ήταν πυρετώδεις και χρονοβόρες. Ειδικότερα, η επίσκεψη σύμφωνα με το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής πραγματοποιείται κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων με την τουρκική πλευρά και θα γίνει ενώ ο κ. Βούτσης βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη και συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση της Συνέλευσης.

Send this to a friend