Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Μουζάλας για έρευνα περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε ΜΚΟ!

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Μουζάλας για έρευνα περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε ΜΚΟ!

Επιστολή του επιτρόπου ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη, όπου αναφέρεται σε περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης συγκεκριμένης ΜΚΟ παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

O κ. Μουζάλας προσκόμισε στην εισαγγελική λειτουργό λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.

Κατά τη συνάντηση ήταν παρόντες και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα παραδώσουν στις εισαγγελικές αρχές, ότι στοιχεία έχουν στην κατοχή τους, καθώς επιθυμούν να συμβάλουn στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες στον Εισαγγελέα και έδωσε την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μουζάλας επιβεβαίωσε την επιστολή που έστειλε στο Γερμανό ομόλογο του κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στη διαδικασία επανένταξης των προσφύγων και της επανασύνδεσης τους στη Γερμανία λέγοντας «Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε όμως δεν το κάνουμε. Έχουμε διαλέξει τη διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες».

Send this to a friend