Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στην Ουάσιγκτον οι προσδοκίες για αξιολόγηση και χρέος - Θα χαθεί και ο Μάιος;

Κρίσιμες ώρες στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό ζήτημα. Εκεί βρίσκονται Σόιμπλε και Λαγκάρντ καθώς συμμετέχουν στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως την Κυριακή. Η κυβέρνηση εκπροσωπείται κυρίως από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος θα έχει σήμερα συναντήσεις κορυφής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις δηλώσεις του έκανε σαφές πάντως, ότι η κυβέρνηση ότι δεν αναμένει έκτακτο Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 22ας Μαΐου σε αντίθεση με την εκτίμηση της περασμένης εβδομάδας ότι κάτι τέτοιο ήταν πιθανό...

Η δε αναφορά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο στην WSJ, ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της παρά το πολιτικό κόστος αλλά η διαμάχη ΕΕ-ΔΝΤ στερεί πολύτιμο χρόνο, έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Πάντως, αν δεν γίνει έκτακτο Eurogroup τότε ανοίγει ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας για το αν θα επαρκεί ο χρόνος για να επιτευχθεί η περίφημη συνολική συμφωνία στις 22 Μαΐου και έτσι θα μπει στο κάδρο το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Πάμε τελικά για Ιούνιο; Κανείς δεν ξέρει για την ώρα, αλλά τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Επίτροπος Μοσκοβισί με δηλώσεις του χθες, δείχνουν να προετοιμάζονται για να δικαιολογήσουν μια νέα καθυστέρηση η οποία θα σπρώξει την εκκρεμότητα μέσα στο καλοκαίρι...