Αθήνα

25 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Στήριξη αλλά και κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές από την Φώφη Γεννηματά εν όψει Ευρωεκλογών

Με γεμάτες τις βαλίτσες της αναχωρεί για την Λισαβόνα η Φώφη Γεννηματά που θα λάβει μέρος στο Συνέδριο των ευρωπαίων Σοσιαλιστών εν όψει των ευρωεκλογών καθώς το ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Φράνς Τίμεμαρνς, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τα λεγόμενά του, δεν έχει πάρει θέσει για το ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει στις ευρωεκλογές στην Ευρώπη.

Με γεμάτες τις βαλίτσες της αναχωρεί για την Λισαβόνα η Φώφη Γεννηματά που θα λάβει μέρος στο Συνέδριο των ευρωπαίων Σοσιαλιστών εν όψει των ευρωεκλογών καθώς το ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Φράνς Τίμεμαρνς, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τα λεγόμενά του, δεν έχει πάρει θέσει για το ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει στις ευρωεκλογές στην Ευρώπη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρακολουθώντας καθημερινά το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία και μην έχοντας οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πάρουν θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα που φαίνεται να τους έχει ξεπεράσει, θα βάλει στο τραπέζι των συναντήσεών της το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν, ώστε το συγκεκριμένο κίνημα που έχει τα χαρακτηριστικά αντι-συστημικού κινήματος να μπορέσει να εκφραστεί πολιτικά που τώρα απέχει από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τα «κίτρινα γιλέκα» και η αποτυχία του Μακρόν

Στη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, διότι όπως σημειώνουν ο πρόεδρος Μακρόν που από τη μία έκανε σοβαρές μειώσεις στη φορολογία σε επιχειρήσεις και επενδυτές και από την άλλη αύξησε την τιμή του φόρου στα καύσιμα εξοργίζοντας τους μέσο αστούς στην περιφέρεια της χώρας, δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει τον βηματισμό του επιβεβαιώνοντας έτσι την ανάγκη για μια πιο ριζοσπαστική πολιτική που να απευθύνεται στους πολλούς και όχι στους λίγους. Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» παραμένει προς το παρόν εκτός της πολιτικής αντένας των Σοσιαλιστών της Ευρώπης και είναι κάτι το οποίο η Φώφη Γεννηματά πρόκειται να θέσει στην συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής των ευρωπαίων σοσιαλιστών την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στη Πορτογαλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, θα συζητήσει με την ηγεσία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την προεκλογική καμπάνια που θα «τρέξουν» σε όλη την Ευρώπη βασισμένη πάνω στο σύνθημα του «όλα για τους πολλούς τίποτα για τους λίγους». Η κα Γεννηματά θα κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου, όπως άλλωστε κάνει κάθε άλλη φορά που συναντιέται με τους ευρωπαίους ομολόγους της, ώστε να δούνε όλοι μαζί την κρίση που μαστίζει συνολικά την Ευρώπη και ξεχωριστά κάθε χώρα, βάζοντας έτσι φραγμό στα σχέδια του κ. Τσίπρα, που όπως λένε στο ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί να μπει από το παράθυρο  στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα τάζοντας πως είναι σοσιαλδημοκράτης.

Τα συνθήματα και η προεκλογική πολιτική στην ατζέντα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Λισαβόνα

Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου η κ. Γεννηματά θα έχει συναντήσεις και με τις γυναίκες μέλη της σοσιαλιστικής ομάδας ενώ θα έχει και διμερείς συναντήσεις με άλλους ηγέτες όπως ο κ. Πέδρο Σάντσεθ πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας.

Κύριο μέλημα της Φώφης Γεννηματά από τις συναντήσεις αυτές είναι να αναδείξει τη κεντρική πολιτική ατζέντα στην Ευρώπη με επίκεντρο τις πολιτικές που εξειδικεύουν την ανάγκη προστασίας των αδύναμων κοινωνικά ανθρώπων ότι χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση πιο ανθρώπινη, κατανοητή και κοντά στους πολίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δική της πολιτική στην Ελλάδα που μέσω της διεύρυνσης που έχει κάνει, αγκαλιάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα κάνοντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ να μάχεται κατά αυτής της πολιτικής που δεν τον συμφέρει καθώς ξέρει ότι «οι πολίτες αυτοί προτιμούν την κεντροαριστερά από την δήθεν αριστερά», όπως λένε στελέχη του ΚΙΝΑΛ, θέλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν ότι η δική τους πολιτική είναι η μόνη πολιτική που φέρνει στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών που θέλουν μια διαφορετική οικονομική πολιτική με πραγματική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας που χρειάζεται η χώρα για να ορθοποδήσει.

Πάνω στο περίγραμμα αυτό η κα Γεννηματά θα αναπτύξει τις θέσεις της στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, κάνοντας σαφές ότι πρέπει να σταματήσουν να ασκούν πολιτικές οι οποίες δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο στις κοινωνίες της Ευρώπης.

Send this to a friend