Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ηλικία 23 ετών! Όταν έλεγε πως ο «Μαρξισμός είναι ελκυστικός»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την πίεση στην κυβέρνηση στις 26 Ιουλίου η συζήτηση για την εξεταστική για το… Plan X

Για τις 26 Ιουλίου ορίστηκε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της πρότασης της Ν.Δ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβλήθησαν τα capital controls...

Για τις 26 Ιουλίου ορίστηκε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της πρότασης της Ν.Δ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβλήθησαν τα capital controls.

[adsense]

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συζήτηση επί της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, μετά τις αποκαλύψεις των λεπτομερειών του Plan X από τον άλλοτε συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, αμερικανό οικονομολόγο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και την πολιτική θύελλα που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά τις διαμαρτυρίες της ΝΔ, είχε υποχρεωθεί προχθές να πει αόριστα ότι η συζήτηση θα γίνει έως το τέλος του Ιουλίου και σήμερα προσδιορίσθηκε η ημερομηνία, δηλαδή στις 26 Ιουλίου.

Σημειώνεται, ότι το αίτημα για τη συζήτηση επί του αιτήματος σύστασης εξεταστικής για τους χειρισμούς Βαρουφάκη εκκρεμούσε εδώ και τέσσερις μήνες.

[adsense]

Επίκαιρη ερώτηση ΝΔ για το «Plan Β»

Εξάλλου, επίκαιρη ερώτηση για το «Plan Β» κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη σύσσωμη η Κ.Ο. της ΝΔ και ο πρόεδρός της.

Η Κ.Ο. της ΝΔ ρωτά αν υπήρξε ή όχι αυτό το σχέδιο, ποιοι συμμετείχαν στην ομάδα Βαρουφάκη, πόσο κόστισε η μελέτη, από ποιον και πότε έλαβε εντολή ο κ. Γκάλμπρειθ, καθώς και ποιοι ήταν οι αποδέκτες. Μάλιστα η Κ.Ο. της ΝΔ ζητά να κατατεθεί η έκθεση της επιτροπής του σχεδίου Β.

Επίσης, τα μέλη της Κ.Ο. που μετέχουν στην επιτροπή άμυνας κατέθεσαν ερώτηση και προς τον Πάνο Καμμένο και ζητούν διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που είχε κάνει 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα στις οποίες επισήμανε πως «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό».

Γεννηματά: Δεν «έφαγα» τον Λοβέρδο, αξιοποιώ όλα τα στελέχη – Το ΚΙΝΑΛ δεν «κοιτάζει» μια προς ΣΥΡΙΖΑ & μια προς ΝΔ
Έτσι θ’ ανοίξει η αγορά – Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί και τι αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση, αλλά και με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο
Λοβέρδος: Αν το ΚΙΝΑΛ δεν υπερδιπλασιάσει δυνάμεις, θα έχει την τύχη του Ποταμιού
Φίλης: Θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστεί η αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Παφίλης: Τη νύχτα των Ιμίων τα ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και μας είπαν «stop»
Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα στήριξης – «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε σταδιακά το λιανεμπόριο»