Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Στις Βρυξέλλες εκτάκτως ο Κικίλιας για τον κοροναϊό - Σε επιφυλακή η ΕΕ

Οι υπουργοί Υγείας όλης της Ευρώπης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμφωνήσουν σε μέτρα κατά του κοροναϊού που ήρθε από την Κίνα και απειλεί την Ευρώπη.

Οι υπουργοί Υγείας όλης της Ευρώπης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμφωνήσουν σε μέτρα κατά του κοροναϊού που ήρθε από την Κίνα και απειλεί την Ευρώπη.

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συνευρεθεί μαζί με όλους τους συναδέλφους του υπουργούς Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό COVID-19.

Οι υπουργοί θα προτείνουν τα δικά τους μέτρα προστασίας για τους λαούς της Ευρώπης και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Γηραιά Ήπειρο μετά την είσοδο του ιού και σε Ευρωπαϊκά κράτη.Στόχος όλων των υπουργών είναι να τεθεί σε συναγερμό ολόκληρη η Ευρώπη, προκειμένου να θωρακιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και να περιορισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι υπουργοί Υγείας προτίθενται να παρουσιάσουν τα μέτρα που έλαβε ο καθένας στη χώρα του για να ανακόψει την «πορεία» του θανατηφόρου ιού.

Το Συμβούλιο ξεκινάει στις 10πμ (11πμ ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασία των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

Send this to a friend