Αθήνα

 

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

e8136eb3 697059834360344236857586405432101163631992n
Γεράσιμος Μιχελής: Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του ηθοποιού μέσα από το νοσοκομείο
6244887 scaled 1

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο αρχείο το αίτημα διαγραφής του Σ. Κασσελάκη από την επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζονται οι κραδασμοί

Με ψήφους 8 έναντι 6 η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απέρριψε το αίτημα του Θέμη Μουμουλίδη για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση χωρίς να την εξετάσει επί της ουσίας.

Στο προσκήνιο βρίσκεται η πρόταση Πολάκη για να συναντηθούν και να συζητήσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία , είναι μια πρωτοβουλία η οποία ανήκει στον κ. Πολάκη, δεν ανήκει στο κόμμα, δεν ξεκινάει δηλαδή θεσμικά.

Ο κ. Πολάκης λέει το εξής μια τελευταία του ανάρτηση «Εγώ θα είμαι αύριο εκεί στις 12:30. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε αυτή την συνάντηση».

Ποιοι έχουν ανταποκριθεί τώρα σε αυτή την συνάντηση;

Με βάση την ανάρτηση του ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε με τονΑπόστολο Γκλέτσο και μου είπε, μόνο αν με καλέσει ο κύριος Πολάκης στο ζουμ θα βγω για να δω τι ακριβώς πραγματεύεται αυτή η συνάντηση.
Σε ό, τι αφορά τον κ. Φάμελλο, τονίζει ότι η συνάντηση μπορεί να γίνει μόνο με την συνεννόηση των κομματικών οργάνων.
Ο κ. Φαραντούρης είναι κατά της συνάντησης, είναι αρνητικός, λέει ότι όσο υπάρχουν εξώδικα πάνω στο τραπέζι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια συνάντηση, από την στιγμή μάλιστα που την συνάντηση αυτή δεν την οργανώνει θεσμικά το κόμμα.
Πάντως, ο κ. Πολάκης θα είναι εκεί στην Κουμουνδούρου και θα τους περιμένει.

Επειδή ακούγεται, γράφεται κτλ. ότι η Κεντρική Επιτροπή θα διαγράψει τον πρώην πρόεδρο. Η Κεντρική Επιτροπή δεν διαγράφει. Η Κεντρική Επιτροπή όμως έχει το δικαίωμα, σαφώς είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο να παραπέμψει τον οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε στέλεχος, δηλαδή στο Πειθαρχικό του κόμματος, στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μπορεί λοιπόν να τον παραπέμψει η Κεντρική Επιτροπή, επειδή είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, αλλά τη γνωμοδότηση σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τη λάβει και να τη λάβει, δηλαδή το πειθαρχικό.

Από την οργάνωση που είναι μέλος ο κ. Κασσελάκης, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει. Όμως επειδή η Κεντρική Επιτροπή είναι αυτή που στέλνει το αίτημα, το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο, δεν έχει και πολλά περιθώρια το Πειθαρχικό, εάν πάει με το αίτημα της διαγραφής να μην προχωρήσει σε αυτό.

Η Κεντρική Επιτροπή, πέρα από το θέμα το να παραπέμψει κάποιον στο Πειθαρχικό συμβούλιο αυτό το οποίο θα κληθεί με βάση το ρεπορτάζ να λάβει το Σάββατο, είναι μια απόφαση μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή να επικαλεστεί ψηφισμένες αποφάσεις από την Κεντρική Επιτροπή, να επικαλεστεί το καταστατικό και να πει ο κύριος Κασσελάκης πχ δεν τηρεί 1, 2, 3, 13 όρους και για αυτό το λόγο κρίνουμε ότι δεν θα πρέπει, επειδή παραβιάζει αυτούς τους όρους, να συμμετάσχει στην κούρσα για την ηγεσία με την κατηγορία όπως του έχουν προσάψει ότι έχει ποινικοποιήσει την εκλογική διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

eortologio 3 171 1 1 1 1 3

16/07/2025 | 07:48

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουλίου

16/07/2025 | 07:45

Υπόθεση Φιλιππίδη: Τι ακολουθεί μετά την καταδικαστική απόφαση για δύο απόπειρες βιασμού

16/07/2025 | 07:43

Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα
kairos kafsonas 1200x700

15/07/2025 | 23:20

Καιρός: Τροπικό κλίμα με παρατεταμένα 38αρια και αποπνικτική ατμόσφαιρα – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

15/07/2025 | 23:20

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ

15/07/2025 | 23:10

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και 4 ακόμα περιφέρειες την Τετάρτη
img 1514 002 scaled 1

15/07/2025 | 23:00

Θεσσαλονίκη: «Σώματα και Αφηγήματα» – Μουσικοκινητική παράσταση από τους Bodyterranean και τον Γιάννη Χαρούλη

15/07/2025 | 22:58

Νεκρή αρκούδα στην Καστοριά με τραύμα από πυροβόλο όπλο

15/07/2025 | 22:50

Ρέγες: «Κάνουμε πράξη όσα είχαμε υποσχεθεί με τον κ. Καρυπίδη, καλώ τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια»
aade rthess scaled

15/07/2025 | 22:48

ΑΑΔΕ: Διετής σφράγιση πρατηρίου καυσίμων λόγω νοθείας

15/07/2025 | 22:33

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ: 13 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν στην επόμενη κλήρωση

15/07/2025 | 22:30

Απολογητικό υπόμνημα Μουρτζούκου: Επικαλείται τραυματική παιδική ηλικία – Κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον
screenshot 23

15/07/2025 | 22:22

Ίλιον: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση με εγκατάλειψη – «Δεν προλάβαμε να κάνουμε βήμα, είμαστε χάλια»

15/07/2025 | 22:20

Αναστολή λειτουργίας εγκαταστάσεων πετρελαιοπηγής στο Ιρακινό Κουρδιστάν λόγω επίθεσης με drone

15/07/2025 | 22:10

Φοιτητικοί σύλλογοι: Διαφωνούν με τις διαγραφές και τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα πανεπιστήμια
xaritshs 1 2
Α. Χαρίτσης: Στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, υπάρχουν ποινικές ευθύνες και η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη (audio)
kokkalis
Κόκκαλης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πρότασή μας για προανακριτική είναι υποχρέωση προς το Σύνταγμα και τον ελληνικό λαό (audio)
ananewtiki aristera mak
Ανανεωτική Αριστερά: Βασικός στόχος κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία προοδευτικής Αλλαγής
vouli generic file giannis panagopoulos eurokinissi 768x512 1 1
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή από το 1998 έως σήμερα – Διαφορετικές προτάσεις θα καταθέσουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
nikos androulakis scaled e1741944915930
Ανδρουλάκης: «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας αδύναμος Πρωθυπουργός»
xatzivasileiou tasos mak1
Χατζηβασιλείου: Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα έχει και σύνορα και κυριαρχία, τα οποία η κυβέρνηση προστατεύει