• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 18:00

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βία και ξύλο στο ΑΠΘ! Στο Νοσοκομείο τρία μέλη της ΔΑΠ μετά από ξυλοδαρμό τους από κουκουλοφόρους

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρά η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ σχετικά με όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ΔΑΠ, «οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία».

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε βάρος φοιτητών και στελεχών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που έλαβαν χώρα πριν από λίγο στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους γνωστούς – καθόλου αγνώστους εγκληματίες με το μανδύα του αντιεξουσιαστή, που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών στελεχών μας και τη διακομιδή στο νοσοκομείο ενός εξ αυτών», συνεχίζει η φοιτητική παράταξη της ΝΔ και καταλήγει:

«Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και αύριο οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους».

Εξάλλου, και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την οργή του για το περιστατικό, σχολιάζοντας σχετικά στο twitter: «Πριν λίγο, σημαίνον Στέλεχος της @dap_ndfk στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχθηκε άνανδρη επίθεση από κουκουλοφόρους και νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο. Βία και ξύλο για να εμποδίσουν την βέβαιη νίκη της παρατάξεώς μας και έχουν τα μούτρα να μιλάνε για Δημοκρατία».

Σημειώνεται, πως την Τετάρτη 16 Μαΐου πρόκειται να λάβουν χώρα οι φοιτητικές εκλογές στα κατά τόπους εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ- ΤΕΙ).

Send this to a friend