• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 13:23

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη- Μακρόν: Αλληλεγγύη για την κυπριακή ΑΟΖ και πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα

Στο Παρίσι έφτασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη, έγινε δεκτός στα Ηλύσια Πεδία από τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Στο Παρίσι έφτασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη, έγινε δεκτός στα Ηλύσια Πεδία από τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Οι δύο άνδρες έκαναν σύντομες δηλώσεις στις κάμερες λίγο πριν την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στην οποία θα αναλύσουν την ατζέντα τους.

Μακρόν: Η φιλία προς τη χώρα σας είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στην μεταναστευτική κρίση, αλλά και την πρόσφατη πυρκαγιά στην Εύβοια, κάνοντας λόγο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν. Και πρόσθεσε: «Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι στο Παρίσι. Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό. Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας».

Μητσοτάκης: Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Εμανουέλ Μακρόν, τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ΕΕ.

«Η Γαλλία είναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την επανάσταση του 1821», θύμισε στις δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν πριν την έναρξη των συνομιλιών.

Πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της και υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως πρώτος έχει προτείνει ο Πρόεδρος Μακρόν.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή τους:

Send this to a friend