Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οργή Στουρνάρα στη Βουλή: Η υπόθεση Νοvartis, η μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης

Ως φαινόμενο παγκόσμιας πρωτοτυπίας κατέδειξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας την παραπομπή ως κατηγορούμενων στη Βουλή δέκα επιλεγμένων πολιτικών προσώπων, με ασυνάρτητες μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων "υποκείμενων σε πιέσεις και εκβιασμούς" και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πλειοψηφία κατηγορώντας ότι επιλέγοντας των κατασυκοφάντηση έπληξε τελικώς την ίδια την χώρα και την Δημοκρατία.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο, με "ασυνάρτητες μαρτυρίες" τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη και τη Φορολογική Διοίκηση, να στοχοποιούνται και να διαπομπεύονται δέκα πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα ζήτησε για να μην πληγεί περαιτέρω το κράτος Δικαίου, να αποκαλυφθούν άμεσα οι μάρτυρες, να ελεγχθούν οι καταθέσεις τους, να εξεταστεί "αν κάποιοι τους εκβίασαν ή συνεχίζουν να τους εκβιάζουν", και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί "αυτού του εκτρώματος".

Όπως είπε, επίσης, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, αν και τα δέκα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, αλλά και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ζήτησαν να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, η πλειοψηφία της Επιτροπής το αρνήθηκε. Εκτίμησε ότι το αρνήθηκε, "κατά την άποψή μου, το αρνήθηκε", παρά την περί του αντιθέτου ρητή συνταγματική επιταγή, για τρεις λόγους:

-Πρώτον, επειδή φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας.

-Δεύτερον, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, η Επιτροπή "ένιψε τας χείρας της" επειδή εκτιμήθηκε ότι η μη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης, θα συντηρήσει μέρος της συκοφαντικής λάσπης, που είχε αρχίσει, ευθύς αμέσως με το που έγινε αντιληπτό ότι στοιχεία και λογαριασμοί δεν υπάρχουν, να εξαερώνεται, και ότι έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει μικροκομματικά οφέλη.

-Τρίτον, επισήμανε ότι αυτό συνέβη, επειδή θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι και "μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση".

Send this to a friend