• Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 01:31

Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

Σχεδόν 6 στους 10 πιστεύουν πως όσα εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν θα εφαρμοστούν!

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα που δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Καπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος» και δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 76% θεωρεί πως η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα για τη μη περικοπή των συντάξεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 68% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρώτη προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ωστόσο, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν θα εφαρμοστούν.

Ένα 64% τάσσεται υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες και παράλληλα το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα έχουν θετική επίδραση τα εξαγγελθέντα μέτρα σε αντίθεση με το 21% που θεωρεί το αντίστροφο.

Το 38% τάσσεται υπέρ της ανάδειξης του διλήμματος «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες, τη διαπλοκή και τη ρεμούλα» που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ και το 70% θεωρεί πως η ΔΕΘ είναι πολύ σημαντικός θεσμός για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Σε αντίθεση μόνο το 29% θεωρεί λιγότερο σημαντικό τον θεσμό.

Το 34% θεωρεί πως η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στα Βαλκάνια, το 33% πιστεύει ότι η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην προώθηση νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων ενώ το 23% ότι η ΔΕΘ είναι “μοχλός” για προσέλευση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Send this to a friend