Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το ποιος θα πάει με ποιον- Το σχέδιο Τσίπρα για την αποδόμηση του Κινήματος Αλλαγής

Τα «ξίφη» τους διασταυρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην επέτειο του ενός χρόνου από την ίδρυση του κόμματός της που χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «βαρίδι» της αριστεράς.

Τα «ξίφη» τους διασταυρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην επέτειο του ενός χρόνου από την ίδρυση του κόμματός της που χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «βαρίδι» της αριστεράς.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Τι απαντά η Γεννηματά που χαρακτήρισε βαρίδι της αριστεράς τον Τσίπρα

Στο κυβερνών κόμμα θέλουν να «κατασπαράξουν» πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής για να εμφανιστούν ως αυτοί οι ιδιοκτήτες με λαθραίο τρόπο της Κεντροαριστεράς και για αυτό το λόγο ποντάρουν αρκετά στη δημιουργία κλίματος  σκανδαλολογίας. Πως γίνεται όμως από την μία να κατηγορεί κάποιος για αδιαφάνεια στελέχη του ΚΙΝΑΛ και από την άλλη να θέλει να συγκυβερνήσει μαζί τους, ελπίζοντας να κερδίσει με το μέρος του την ιδεολογική ταυτότητα της Σοσιαλδημοκρατίας…

Οι προσπάθειες που γίνονται από τον Αλέξη Τσίπρα να προσεταιριστεί το ΚΙΝΑΛ είναι τεράστιες και όσο δεν βλέπει ανταπόκριση, τόσο εντείνει τις επιθέσεις εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου αλλά και του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη που κινήθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση και επιτέθηκαν στην κα Γεννηματά. Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της στο twitter απάντησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και χαρακτήρισε ανάξια πολιτικού σχολιασμού τα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά για το ΚΙΝΑΛ, ενώ επιδεικνύοντας -όπως αναφέρει- «κατανόηση», η Ράνια Σβίγκου προέτρεψε την κα Γεννηματά να κοιτάξει γύρω της για να διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά «βαρίδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πως προετοιμάζονται στο ΚΙΝΑΛ για την μεγάλη επίθεση που θα δεχθούν

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να βρεθεί στο στόχαστρο των επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό το λόγο προετοιμάζει την άμυνά του, κάνοντας σαφές προς όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με ψεύτικα κίνητρα και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι όπως λένε,  να παραμείνει στην εξουσία χρησιμοποιώντας όλους τους τρόπους.

Ένας από αυτούς είναι το «παιχνίδι» του κ. Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Το φλερτ που αναπτύσσει μαζί τους κόντρα δήθεν στους συντηρητικούς της Ευρώπης ξεχνώντας προφανώς με ποιον συγκυβερνά έχει στόχο την ευρωπαϊκή αποδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ. Και παράλληλα την πίεση των Ευρωπαίων προς την Φώφη Γεννηματά να δεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα ως εν δυνάμει πολιτικό της συνεταίρο, στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εκτυλίχθηκε σε διαφορετικά επίπεδα και αρκετές φορές έλαβε συγκρουσιακά χαρακτηριστικά. Στον καμβά του Αλέξη Τσίπρα έβαλε τις δικές του «πινελιές» και ο Π. Σκουρλέτης που κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ότι βρίσκεται σε άλλον πλανήτη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κα Γεννηματά βρίσκεται σε άλλο πλανήτη, έχει επιλέξει να κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή στην οποία κινούνται οι συγγενείς της δυνάμεις στην Ευρώπη, γι' αυτό δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει καταλάβει ότι ο σοσιαλφιλελευθερισμός έχει κλείσει τον κύκλο του. Τα σπασμένα της συμπόρευσης με τη δεξιά τα πληρώνουν ακόμη. Η κα Γεννηματά κατέθεσε τη διαθεσιμότητά της για να συνεργαστεί είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ και με το κοινωνικό κράτος και με τον νεοφιλελευθερισμό».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εναντίον του βάζοντας στην κρητική του το σημείο εκείνο που περισσότερο πονάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο Καραμανλή.

Έτσι ο κ. Χρηστίδης σημείωσε σε ο, τι αφορά sτη συνέντευξη του κ. Σκουρλέτη: «Καλώς τα, τα παιδιά… Μια ημέρα μετά τις σχετικές αναφορές της Φώφης Γεννηματά, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με δηλώσεις του τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τους φτάνει μόνο η ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Τους αφήνουμε στην «ζεστή αγκαλιά» αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα. Εξ άλλου τα δικά τους πολιτικά «εργαλεία» χρησιμοποιούν. Τις βαθιά συντηρητικές πολιτικές, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την διεύρυνση των ανισοτήτων, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, τις ωμές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Να τους χαίρονται… Οι μάσκες έπεσαν…».

Send this to a friend