Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις ευρω-κάλπες - Το «νόμπελ καταστροφολογίας»

H παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ

Σχεδόν 40 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η πολιτική αντιπαράθεση εντείνεται.

Σχεδόν 40 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η πολιτική αντιπαράθεση εντείνεται.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας, πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει ορίζοντα μόνο τις ευρωεκλογές, αλλά στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός έκανε συγκεκριμένα λόγο για έναν «τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει τη χώρα πίσω», βάζοντας έτσι εμμέσως στο κάδρο της κριτικής του και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά δίχως να το κατονομάσει. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε ακροδεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα, καταφεύγοντας σε τοξική προπαγάνδα και fake news μέσω των εκδοτικών συγκροτημάτων που την υποστηρίζουν.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, χαρίζοντας μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ... νόμπελ καταστροφολογίας και κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα για το τέταρτο μνημόνιο που υποστηρίζει ότι υπέγραψε με τους δανειστές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται και η ελληνική οικονομία βλέπει τις αποδόσεις των ομολόγων της να πιάνουν ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.

Η απάντηση από τη ΝΔ ήρθε κατ' αρχάς με ανακοίνωση από την οδό Πειραιώς, ωστόσο σήμερα αναμένεται ν' απαντήσει στον πρωθυπουργό - κι ενώ εκείνος βρίσκεται στο Αμμάν για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας - ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει και επίσημα σε ειδική εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ ανέφερε πως «αφήνουμε τον Αλέξη Τσίπρα να κοιμάται ήσυχος και να ονειρεύεται ότι τον στηρίζει η μεσαία τάξη που ρήμαξε στους φόρους. Θα ξυπνήσει ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου και θα συνειδητοποιήσει τον καθημερινό εφιάλτη που προκάλεσαν οι επιλογές του σε όλους τους πολίτες. Ευτυχώς τη νέα του αυταπάτη θα την πληρώσει ο ίδιος και όχι ολόκληρη η χώρα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα σταθεί στην ποιοτική διαφορά του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως σε αντίθεση με αυτό του κυβερνώντος κόμματος είναι πολυσυλλεκτικό, εκφράζει την ανανέωση - ηλικιακή και στελεχιακή - και κυρίως αποτελείται από ανθρώπους που μπορούν ν' αντεπεξέλθουν σε όσα απαιτεί η θέση του ευρωβουλευτή και η τριβή με τους μηχανισμούς των Βρυξελλών. Παράλληλα, θα στείλει ένα ακόμη μήνυμα ετοιμότητας για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών το Μάιο, ξεκαθαρίζοντας ότι τα κριτήρια με τα οποία θα καταρτιστούν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και για τις εθνικές εκλογές θα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά με τα οποία φτιάχτηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Send this to a friend