Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σύγχρονο πρόγραμμα για την Παιδεία παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην παιδεία επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ως μοχλό γνώσης και ανάπτυξης των νέων και γι αυτό το λόγο επιλέγει τον συγκεκριμένο τομέα για το ... άλμα που χρειάζεται η χώρα.

Το όραμα του προέδρου της Ν.Δ είναι όπως παρουσίασε είναι να μπορεί η  χώρα  να «εξάγει» Παιδεία  διαθέτοντας  υψηλά καταρτισμένο προσωπικό που θα αμείβεται ικανοποιητικά.

Θα προβλέπει επίσης  κατάργηση των νομοθετημάτων των κυρίων Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου για τα  Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η αντικατάστασή τους από ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα διασφαλίζει διοικητική και διαχειριστική αυτοτέλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι της  άποψης ότι δεν μπορεί να  συνεχιστούν τα φαινόμενα ανομίας εντός των ακαδημαϊκών χώρων με το άσυλο να αποτελεί άλλοθι για εγκληματικές συμπεριφορές και φίμωση της ελευθερίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ επενδύει στο δημόσιο Πανεπιστήμιο γιατί πιστεύει ότι  μπορεί να προσφέρει και να προσελκύσει ξένους φοιτητές ή να παρέχει επιμόρφωση ώστε  να είναι ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο ίδιος  υπόσχεται να καταργήσει το νόμο της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο ώστε να βοηθηθούν πραγματικά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι Έλληνες ακαδημαϊκοί να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους θα αξιολογούν τα διδακτικό έργο των καθηγητών τους ενώ θα έχουν λόγο για τα προβλήματα της καθημερινότητας με εκπροσώπους τους που θα εκλέγονται από ενιαίο ψηφοδέλτιο και θα συμμετέχουν σε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό Εθνικό Συμβούλιο Φοιτητών.  Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ , δεσμεύεται  για επέκταση της δυνατότητας των ΑΕΙ να ιδρύουν ξενόγλωσσα προγράμματα, διεπιστημονικά μεταπτυχιακά, εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, ώστε έχουν καλή δουλειά  νέοι Έλληνες επιστήμονες και να μεταβληθεί η Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης.  Γι αυτό το σκοπό μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε την δημιουργία εσωτερικού, διεπιστημονικού Erasmus ώστε οι φοιτητές να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, το Πανεπιστήμιο «είναι πόρτα για το μέλλον και δεν θα γίνει σκοτεινό πεδίο επιστροφής στο χειρότερο παρελθόν».

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση στην δια βίου και τη σύγχρονη εκπαίδευση καθώς «η δημογραφική εξέλιξη και η ανάγκη για νέα προσόντα θα αλλάξει την αγορά εργασίας και το χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που εξελίσσουν τα προσόντα τους και σ’ αυτούς που μένουν σε όσα ξέρουν από το Πανεπιστήμιο, θα μεγαλώσει». όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη,  η ΝΔ επιχειρώντας να πιάσει το σφυγμό της σύγχρονης εποχής προειδοποιεί πως «νέα επαγγέλματα θα δημιουργηθούν. Επαγγέλματα τα οποία γνωρίζαμε μέχρι σήμερα θα εξαφανισθούν. Όλα όμως θα προσαρμοστούν στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής. Και η προσαρμογή αυτή θέλει σωστή προετοιμασία».

Send this to a friend