Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γερουλάνου με το «Κίνημα Μαθητών»- Τι συζήτησαν (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το «Κίνημα Μαθητών» εξέφρασε την επιθυμία για μεγαλύτερη διάδραση των σχολικών ομίλων με τη δημοτική αρχή

Το «Κίνημα Μαθητών» είναι μια μαθητική πρωτοβουλία μαθητών με σκοπό την προώθηση του ανοιχτού διαλόγου. Στη συνάντηση που είχαν με τον Παύλο Γερουλάνο οι μαθητές συζήτησαν για τις αλλαγές που θα ήθελαν να δουν στο σχολείο τους, τόσο όσον αφορά το πρόγραμμα όσο και τις υλικοτεχνικές υποδομές.

Το «Κίνημα Μαθητών» εξέφρασε την επιθυμία για μεγαλύτερη διάδραση των σχολικών ομίλων με τη δημοτική αρχή.

[the_ad id=”493520″]

Στη βόλτα που ακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας, ο Παύλος Γερουλάνος είπε χαρακτηριστικά: «Το σχολείο των ονείρων σας είναι δική μας δουλειά. Το πέρασμα από την “παράδοση της ύλης” στη μετάδοση ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης. Η καθαρή ματιά σας για την πολιτική είναι η πυξίδα μας. Κρατάω όσα ζητήσατε και ελπίζω να μη σας διαψεύσουμε. Προοδευτισμός, λοιπόν, όχι επιφανειακές πολιτικές. Διαπραγμάτευση και συνεργασία, όχι εξουσία και καρέκλα, όπως σωστά επισημάνατε».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σε ανακοίνωσή τους το «Κίνημα Μαθητών» επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης μας και στην τοπική αυτοδιοίκηση συναντήσαμε τον υποφηφιο δήμαρχο Αθηναίων, Παύλο Γερουλάνο.

Συζητήσαμε για τον ρόλο της δημοτικής αρχής στην αναβάθμιση της σχολικής πραγματικότητας, για τις πρωτοβουλίες τις μαθητικής κοινότητας σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και τον καλέσαμε να τις ενισχύσει!

Τέλος, καταθέσαμε το όραμα μας για το ελληνικό Σχολείο, ενώ -παράλληλα- δεσμευθήκαμε να συμπράξουμε με πρόταγμα τον προοδευτισμό μας και με οδηγό την «συν-ζήτηση» και τον κοινό στόχο, στον οποίο όπως φάνηκε πιστεύουμε.

Μαζί για την Αθήνα, μαζί και για την ριζική αλλαγή…

Κύριε Γερουλάνο, σας ευχαριστούμε!

Τσίπρας: Το’ χει η μέρα! 11 Ιουνίου 2013 ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ, 11 Ιουνίου 2021 ο Μητσοτάκης έκλεισε τα μικρόφωνα της Βουλής
«Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» – Τι λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» Τασούλα σε Τσίπρα
«Μετωπική» για το εργασιακό νομοσχέδιο – Πώς σχεδιάζει ν’ απαντήσει στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση, τι θα γίνει στη «μάχη» της Βουλής
Νέα Δημοκρατία σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει εξορθολογίσει πλήρως τα οικονομικά του κόμματος
Πελώνη: «Δεν τίθεται θέμα απολύσεων των εργαζομένων που δεν θα εμβολιαστούν»
Μητσοτάκης για σχέσεις με Τουρκία: Είμαστε ανοιχτοί σε μια θετική ατζέντα, αλλά κατά τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο