
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στις εργασίες της διήμερης διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας είχε διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ιταλίας Antonio Tajani και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber.
Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Tajani σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον κ. Weber μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Friedrich Merz.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτακη στο περιθώριο της διάσκεψης των ηγετών του ΕΛΚ στην Αθήνα έκανε την εξής ανάρτηση:
Good meeting with @kmitsotakis in preparation of the next #EUCO summit.
We need to improve our toolbox to support vulnerable households and businesses dealing with high energy prices. pic.twitter.com/zcDCIRDo5o
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 2, 2022
«Καλή συνάντηση με @kmitsotakis για την προετοιμασία της επόμενης #EUCO συνόδου κορυφής.
Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας».
Ροή Ειδήσεων

01/02/2023 | 13:26
Eπιχειρηματίας θα καλύψει το ποσό για να σωθεί η 16χρονη Ανθή- Θα μεταφερθεί στην Γερμανία για να χειρουργηθεί
01/02/2023 | 13:09
Κωνσταντίνος Δαυλός: Ο σύζυγος της Σοφίας Νικολάου αναλαμβάνει το πολιτικό της γραφείο
01/02/2023 | 12:55
Τσαπανίδου: «Μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε τη μισή χώρα, δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει να κυβερνά»
01/02/2023 | 12:01
Λιάγκας κατά Light: «Δεν κάνω σημαία τα λάθη μου, ντρέπομαι γι’ αυτά – Αυτό είναι το θέμα Light αγόρι μου»
01/02/2023 | 11:53
Κώστας Φραγκολιάς: «Με τη λευχαιμία που είχα κάτι πριν έξι χρόνια, ήθελε 200 χιλιάρικα, μόνο αν έχεις πολλά λεφτά μπορείς να γίνεις καλά»

01/02/2023 | 11:48
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη: «Σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που προσφέρατε στην πατρίδα σας»

31/01/2023 | 11:55
Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

30/01/2023 | 15:17
Αργύρης Παπαργυρόπουλος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη: «Έχω τις αντιρρήσεις μου… όταν έχεις και κάποια παιδιά μεγάλα»
30/01/2023 | 13:55
Σπύρος Πώρος: Ο γιος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι σε σχέση με την κόρη της Χάιντι Κλουμ
31/01/2023 | 18:48
Η Μαρία Εκμετσιόγλου για τον χωρισμό της: «Ο πατέρας μου μού είπε ότι θα αυτοκτονήσει»

30/01/2023 | 11:48
Αθηνά Δρέττα στο TheCaller: «Αριστερά και Δεξιά δεν υπάρχουν πια παρά ως φαντάσματα του εαυτού τους»

30/01/2023 | 10:41
Μάνος Δασκαλάκης – Πρωινό: «Έκανε πρόταση και έδωσε δαχτυλίδι στη νέα του σύντροφο»- Διαψεύδει ο ίδιος
30/01/2023 | 13:48
Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 που έπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας – Αγνοούνται οι δύο χειριστές

30/01/2023 | 15:21