Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συνέχεια με Φρουζή στο σήριαλ της προανακριτικής - Βολές ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η Κουμουνδούρου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το δεύτερο μέρος της κατάθεσης του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή για τις τυχόν παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το δεύτερο μέρος της κατάθεσης του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή για τις τυχόν παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Οι καταγγελίες του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas για εκβιασμό του από την εισαγγελέα Τουλουπάκη προκειμένου να ενοχοποιήσει τα 10 πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονταν στη δικογραφία έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ν’ αντιπαρατίθενται σε υψηλούς τόνους.

Από την πλευρά της ΝΔ λένε ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή και όσα είπε την Τρίτη ο κ. Φρουζής γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να υπονομεύσει τη λειτουργία της επιτροπής, με τους θεατρινισμούς και τους παληκαρισμούς – όπως χαρακτηρίζουν τις κινήσεις τους – των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Και παρά το γεγονός ότι η κατάθεση Φρουζή θα αξιολογηθεί στο τέλος της ημέρας από την προανακριτική επιτροπή, ένα ακόμη στοιχείο που θεωρούν στην κυβέρνηση ότι βγαίνει προς τα έξω είναι η ύπαρξη κυκλώματος που χρησιμοποιούσε δημοσιεύματα του Τύπου για να προκαλεί το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης και να ασκείται πίεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Τούτο κατήγγειλε, άλλωστε, δημοσίως σε συνέντευξή του (Σκάι) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Έτσι, διαμηνύεται πλέον από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι εν όψει και των επόμενων καταθέσεων μαρτύρων στην επιτροπή, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση τόσο σε σχέση με αδικήματα που φέρονται να τελέστηκαν όσο και για τυχόν επιπλέον πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της Κουμουνδούρου, πηγές αμφισβητούν την αξιοπιστία της μαρτυρίας του κ. Φρουζή, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση και εκτιμούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να ελαφρύνει τη θέση του. Θεωρούν δε ότι η ΝΔ χρησιμοποιούν μαζί με το ΚΙΝΑΛ και τη συνεργασία φιλικά προσκείμενων Μέσων Ενημέρωσης την κατάθεση Φρουζή προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τόσο από τη δίωξη που ασκήθηκε από την Ελένη Τουλουπάκη στον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και από το γεγονός ότι η έρευνα παραμένει ανοιχτή για δύο από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ (Γεωργιάδης-Αβραμόπουλος).

Send this to a friend