• Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου
  • 16:46

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

ΠΑΓΙΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σκληραίνουν το παιχνίδι της πόλωσης με φόντο τα εθνικά θέματα

-Δεν περιμένουν τις αποφάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στο ΚΙΝΑΛ και συνεχίζουν

-Αποδόμηση της πολιτικής της κυβέρνησης επιχειρεί η αντιπολίτευση

-Πάγια θέμα αντιπαράθεσης από εδώ και πέρα το Σκοπιανό

Την ώρα που οι πολίτες αναρωτιούνται χωρίς να έχουν απορρίψει στην ολότητα του τη συμφωνία για τα Σκόπια, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι την δέχονται, αλλά απλά, εντάσσεται ή όλη αντίδραση στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχειρούν την αποδόμηση της κυβέρνησης γιατί έτσι πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα θα προκληθούν πολιτικές εξελίξεις και οι εκλογές εν τέλει μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Τα επιτελεία των δύο κομμάτων αναλύοντας την παρούσα φάση και συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση , θεωρούν οτι το θέμα με το όνομα των Σκοπίων θα είναι κάτι που θα σημαδέψει για τα καλά την κυβέρνηση.

Ιδίως όπως λένε στη Νέα Δημοκρατία, παραλληλίζοντας το Σκοπιανό με το Καστελόριζο , έλεγαν πως όπως ο κ. Παπανδρέου με το Καστελόριζο και το ΔΝΤ , πήρε επάνω του όλη την ευθύνη αλλά παράλληλα το κόμμα του έφτασε στα πολιτικά τάρταρα, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας θα “ σημαδευτεί” πολιτικά με τις Πρέσπες τις οποίες και τελικά θα φέρει επάνω του μέχρι τις εκλογές το βάρος της συμφωνίας.

Με άλλα λόγια , η όλη πολιτική του ατζέντα πολύ δύσκολα θα απεμπλακεί απο την υπόθεση των Σκοπίων καθώς κάθε φορά που η αντιπαράθεση θα φουντώνει με τη Νέα Δημοκρατία, πάντα στη μέση θα μπαίνει και η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.
Είναι το σημείο πλέον από εκεί που θα αρχίζουν και θα τελειώνουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι καβγάδες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Την ίδια ώρα στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί ενα διαφορετικό κλίμα και τα στελέχη του κινούνται με γνώμωνα το τι θα πράξει την 1η Ιουλίου ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Όλα δείχνουν πως ο επικεφαλής του ποταμιού σχεδιάζει την αποχώρηση του απο το ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο όμως μέχρι να γίνει αυτό, η Φώφη Γεννηματά όπως το the caller δεν θα μπορούσε να παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια ούτε φυσικά μα παρακολουθεί ως θεατής το “άφεμα” μιας παράταξης η οποία χτίστηκε με πολύ κόπο και βάσανα απο το μηδέν και με τους πολίτες να εκφράζονται οι ίδιοι για την ανάγκη δημιουργίας.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες , η ίδια είχε σειρά επαφών με στελέχη του κόμματός της και αφου συνομίλησε με αρκετούς κατέληξε να στείλει το μήνυμα προς τον Σταύρο Θεοδωράκη μέσω της ανακοίνωσης του ΚΙΝΑΛ. Στην ουσία του είπε με άλλα λόγια δεν θα περιμένω άλλο , η ανοχή έχει τελειώσει , και επειδή προφανώς έχει πληροφορηθεί οτι τελικά στη “ΜΕΣΥΑ”που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη του μήνα η απόφαση θα είναι να φύγει, θέλει να δείξει οτι την σχετική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος του διαζυγίου , την ώρα μάλιστα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε ενα σκληρό δίπολο με φόντο τα εθνικά θέματα. Για αυτό και οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι ηταν πολύ προσεκτικές :
Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν πολιτική ενότητα, υπερβάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον τονίζει η ανακοινωση και προσθέτει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας.

Κοινός στόχος των κομμάτων και των κινήσεων που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής, είναι ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών.
Ενώνουμε δυνάμεις της κοινωνίας απέναντι στις συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιδιώκουμε τον πλουραλισμό ιδεών.

Παράλληλα όμως, μέσα από τις αναγκαίες πολιτικές συνθέσεις, υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για ενότητα.

Συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν και σε κάθε περίπτωση προχωράμε δυναμικά μπροστά για την ισχυρή κεντροαριστερά.

Αυτό αποτελεί απαίτηση και εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του Κινήματος Αλλαγής.
Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν πολιτική ενότητα, υπερβάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.

Send this to a friend