Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συσκέψεις στο Μαξίμου με φόντο τη Σαμοθράκη και... Παρίσι-Βερολίνο

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Επιστροφή στα… βάσανα από σήμερα για την κυβέρνηση, με το βάρος να δίνεται σε πρώτη φάση στα ζητήματα της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, στο Μαξίμου θα γίνουν δύο διαφορετικές συσκέψεις για τα προβλήματα στη Σαμοθράκη.

Επιστροφή στα… βάσανα από σήμερα για την κυβέρνηση, με το βάρος να δίνεται σε πρώτη φάση στα ζητήματα της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, στο Μαξίμου θα γίνουν δύο διαφορετικές συσκέψεις για τα προβλήματα στη Σαμοθράκη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Στην πρώτη, το μεσημέρι, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε ήδη για εξηγήσεις τους υπεύθυνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, με αφορμή τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων από την Αλεξανδρούπολη στο νησί και αντιστρόφως.

Θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη στο Μαξίμου το απόγευμα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Θα συμμετάσχουν επίσης ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας και ο νέος δήμαρχος, Νικόλαος Γαλατούμος.

Την ίδια στιγμή πάντως, στο Μαξίμου δεν σταματά η προετοιμασία τόσο για το νομοθετικό έργο όσο και για τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη. Ως προς το σκέλος του νομοθετικού έργου, σειρά παίρνει προς ψήφιση στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και σκοπό έχει να καταστήσει την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, μέσα από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Το νομοσχέδιο αναμένεται μάλιστα να αξιοποιηθεί ως επιχείρημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις συναντήσεις του με Μακρόν, Μέρκελ και Ρούτε, αφού στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και της οικονομίας της και οι αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές και να γίνει έτσι η συζήτηση για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων σε δεύτερη φάση.

Θ' ακολουθήσει το φορολογικό νομοσχέδιο με όλες τις ελαφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και οι λεπτομέρειές του θα οριστικοποιηθούν μετά από τις πρώτες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ πριν ξεκινήσει η νέα σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής τον Οκτώβριο θα περάσει από τη Βουλή και το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, το οποίο πλέον διαχωρίζεται οριστικά από τον εκλογικό νόμο και την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Send this to a friend