• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 11:34

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τα κανάλια ρωτούν τον Παππά πόσες άδειες θα δοθούν-«Υπουργό-καναλάρχη» τον αποκαλεί η ΝΔ

Τα κανάλια ρωτούν τον Παππά πόσες άδειες θα δοθούν-«Υπουργό-καναλάρχη» τον αποκαλεί η ΝΔ

Οι εκπρόσωποι των καναλαρχών ρωτούν ευθέως πλέον τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, πόσες άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς θα δημοπρατηθούν συνολικά, αφού κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση…

«Πόσες άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς θα δημοπρατηθούν συνολικά, κύριοι Υπουργοί, και σε πόσες χρονικές φάσεις;», ρωτάνε οι καναλάρχες και συνεχίζουν: «Η κυβέρνηση, με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ψήφισε η Ελληνική Βουλή, όρισε ότι θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες για ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς γενικής στόχευσης. Παράλληλα, παρουσίασε μια Μελέτη από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η τεκμηρίωση ύπαρξης τεσσάρων μόνο τηλεοπτικών αδειών».

[adsense]

«Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του στη Βουλή ενημέρωσε το Σώμα ότι θα δοθούν και άδειες θεματικού περιεχομένου. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι «δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες», επισημαίνουν.

«Κατόπιν των παραπάνω, τίθενται εύλογα ερωτήματα προς τον Υπουργό Επικρατείας, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Κυβέρνηση, που χρήζουν επίσημης απάντησης:

Πόσες άδειες εθνικής εμβέλειας σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει συνολικά;

Σκοπεύει να δώσει στη συνέχεια άδειες θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας -  και πότε;

Αντίστοιχα, πόσες άδειες και τι κατηγοριών θα δημοπρατηθούν (και πότε;) ανά περιφέρεια;

Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει μέρος σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζει πόσες άδειες θα δοθούν συνολικά;

Σε μια χώρα που λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της είναι η ανάγκη επενδύσεων και επιχειρηματικών δράσεων, θα έπρεπε να είναι σαφές το πλαίσιο μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που γίνεται μάλιστα από το κράτος, με όρους σαφείς και διαφανείς, προκειμένου να μπορεί ένας επιχειρηματίας να αποφασίσει τη δυνατότητα συμμετοχής του. Όταν οι όροι είναι ασαφείς και αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κάνει δηλώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, γεννιούνται ερωτηματικά για τους στόχους και τη νομιμότητα της διαδικασίας.Γι αυτό καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν άμεσα κι επίσημα απαντήσεις, για να μην γεννιούνται κι άλλες σκιές σχετικά με τους σχεδιασμούς τους για τους στόχους και τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Γι αυτό καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν άμεσα κι επίσημα απαντήσεις, για να μην γεννιούνται κι άλλες σκιές σχετικά με τους σχεδιασμούς τους για το τηλεοπτικό τοπίο», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

[adsense]

ΝΔ: «Ο “υπουργός - καναλάρχης” λάμπει δια της απουσίας του»

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Νίκο Παππά «υπουργό-καναλάρχη, που λάμπει δια της απουσίας του». «Η σιωπή του κ. Παππά για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν στα κράτη - μέλη της Ε.Ε., αν μη τι άλλο αποδεικνύει την αμηχανία  και τη δυσκολία του να δικαιολογήσει τα ατελείωτα ψεύδη του», αναφέρει η ΝΔ και τονίζει ότι «παρά τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ο “Υπουργός - καναλάρχης” λάμπει δια της απουσίας του».

«Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι η ένοχη σιωπή του δεν περνάει απαρατήρητη από τους πολίτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Send this to a friend