Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ονόματα του «Πολιτικού Συμβουλίου» της Κεντροαριστεράς, ο ρόλος και οι στόχοι τους

Αίτηση για νέα γραφεία στη βουλή θα κάνουν ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ

· Φώφη Γεννηματά: Θα τα ψηφίζουν όλα για να παραμένουν στην εξουσία

· Η ΔΗΜΑΡ καταθέτει δικό της όνομα για το νέο φορέα προς έγκριση από το συνέδριο

· Αίτηση για νέα γραφεία στη βουλή θα κάνουν ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

«Αυτοί θα τα ψηφίζουν όλα, ότι φέρνουν» είναι η απάντηση της Φώφης Γεννηματά που εκτιμώντας τις κινήσεις του κ. Τσίπρα, αναφέρει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι άλλο πλην των μέτρων που θα φέρνουν στη βουλή και τα οποία θα ψηφίζουν για να παραμείνουν στην εξουσία.

Η πρόεδρος της κεντροαριστεράς και του «κινήματος Αλλαγής» όπως θα ονομάζεται ο υπό σύσταση νέος φορέας, συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τον Αλέξη Τσίπρα και τούτο όπως έδειξε η πρόσφατη συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, το αποτέλεσμα για την ίδια και τον φορέα που εκπροσωπεί ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό αν λάβουν υπόψη τους όπως λένε, τις αντιδράσεις του κόσμου και τα τηλέφωνα που δέχθηκαν, όλα σχεδόν με το ίδιο μήνυμα: Προχωρήστε δυνατά!

Αυτό το μήνυμα θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο η κα. Γεννηματά και γι αυτό συνεχίζει τις επαφές της με όλα τα στελέχη του φορέα αλλά και τους συνυποψήφιους της. Ενωτικά, δημιουργικά και συλλογικά είναι το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών με στόχο, ο νέος φορέας να δημιουργηθεί πάνω σε σωστές βάσεις, και δημοκρατικές διαδικασίες.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καθώς και την αφετηρία από την οποία προέρχεται ο κάθε ένας που μετέχει στην προσπάθεια, μεθαύριο , την Πέμπτη , πρόκειται να ανακοινώσει το πρώτο πολιτικό όργανο του νέου φορέα. «Το πολιτικό συμβούλιο». Ένα όργανο, συντονιστικό που θα έχει την κεντρική ευθύνη και θα χαράσσει την γραμμή πάνω σε θέματα επικαιρότητας. Το πολιτικό Συμβούλιο θα είναι κάτι σαν την προμετωπίδα του «Κινήματος της Αλλαγής» που θα μετέχουν όλοι οι κορυφαίοι με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος, στις συζητήσεις της με όλους τους εμπλεκόμενους , τους ενημερώνει για τις προθέσεις της ώστε οι πάντες να είναι ενήμεροι.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνομιλήσει τηλεφωνικά και με τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, πριν συναντηθεί μαζί του την Παρασκευή το απόγευμα , κλείνοντας στην ουσία τον κύκλο των επαφών της με τους κ.κ. Θεοδωράκη, Θεοχαρόπουλο, Καμίνη, Ραγκούση και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με άλλα στελέχη όπως τον Γ. Παπανδρέου.

Στόχος της κυρίας Γεννηματά είναι να μετέχουν οι πάντες στα όργανα που θα δώσουν ώθηση στο νέο φορέα, χωρίς αποκλεισμούς. Στις αποφάσεις της η πρόεδρος της ΔΗΣΥ

ενημερώνει όλους τι πρόκειται να κάνει ενώ σε ότι φορά τις μεμονωμένες αντιδράσεις που σημειώθηκαν επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας για το όνομα του νέου φορέα, η ίδια απαντά με ευθύτητα: Με όλους συνομιλώ, ωστόσο κανείς δεν γνώριζε το όνομα πλην του κ. Σταύρου Θεοδωράκη και εγώ έχω την ευθύνη των πράξεών μου, αναφέρει προς εκείνους που επιχειρούν άδικα να αναδείξουν ένα τόσο μικρό διαδικαστικό θέμα.

Για να μην υπάρχουν παράπονα, ή αντιδράσεις για το ποιοι θα μετέχουν στο Π.Σ του «Κινήματος της Αλλαγής» η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έχει φανερώσει τις αποφάσεις της στους περισσότερους συνομιλητές της, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πάντα ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο κομματικό όργανο που συστήνεται για το συντονισμό του νέου φορέα μέχρι το συνέδριο, το Πολιτικό συμβούλιο, θα μετέχουν εκτός από την ίδια που θα είναι η επικεφαλής, οι επικεφαλής των κομμάτων, δηλαδή οι κ.κ. Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, Γιώργος Παπανδρέου από το ΚΙΔΗΣΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΑΜΑΡ και μερικοί από τους βασικούς συνυποψήφιούς της όπως ο δήμαρχος Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, και ο ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προτάθηκε στο Π.Σ να μετέχει και ο καθηγητής που σήκωσε το βάρος των εκλογών, Νίκος Αλιβιζάτος αλλά τελικά ο ίδιος φαίνεται ότι αρνήθηκε.

Στο μεταξύ στελέχη της ΔΗΜΑΡ με πρώτον τον κ. Θανάση θεοχαρόπουλο αισθάνονται ενοχλημένοι από τον τρόπο που ανακοινώθηκε το όνομα του νέου φορέα καθώς δεν ήταν γνώστες του θέματος που το πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ. Για το λόγο αυτό, ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και στελέχη όπως οι κ.κ. Μαργαρίτης και Χατζησωκράτης με συνεντεύξεις τους σε ραδιόφωνα θα προτείνουν το δικό τους όνομα για το νέο φορέα που προκρίνουν το οποίο θα το «κατεβάσουν» και ως πρόταση για έγκριση από το συνέδριο. Το όνομα που πρόκειται να προτείνουν θα κινείται ανάμεσα σε λέξεις όπως «Δημοκρατία», «προοδευτισμός» κλπ.

Στο μεταξύ, προχωρούν και οι συζητήσεις για αλλαγή γραφείων στη Βουλή. Το μέχρι τώρα γραφείο που έχει η ΔΗΣΥ στο κοινοβούλιο δεν επαρκεί από την στιγμή που μαζί με τους βουλευτές του Ποταμιού θα χρειαστεί να συνεδριάζουν από κοινού. Για το λόγο αυτό ο κ. Κεγκέρογλου μαζί με τον κ. Μαυρωτά από το Ποτάμι πρόκειται να ξανά θέσουν το αίτημα αλλαγής γραφείων στη βουλή προς τον πρόεδρο Νίκο Βούτση πιέζοντας να τους δοθεί ένας νέος χώρος που να μπορούν να συνυπάρξουν χωροταξικά οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Το παρασκήνιο της έντασης Δένδια-Τσαβούσογλου – Τα μηνύματα στην Άγκυρα
Συνεδρίαση ΚΟ ΚΙΝΑΛ: Η γκρίνια για τα ποσοστά, τις κλειστές διαδικασίες και… το ΠΑΣΟΚ
Εύσημα Μητσοτάκη σε Δένδια: Μπράβο για το πώς χειρίστηκες τη δύσκολη συζήτηση με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
Ο Τσίπρας αποφεύγει τις λακκούβες κι επιλέγει τον “άλλο δρόμο”
Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Πως αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Μαρκόπουλος – Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για εκπομπή της ΕΡΤ «εξύμνησης κουκουλοφόρων»