Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες, αλλιώς κλείνουν τα σύνορα!

3 μήνες για το προσφυγικό

Επίσημο τελεσίγραφο 3 μηνών δίνει στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε να εφαρμόσει το πακέτο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Ε.Ε. εξέδωσε σύσταση για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που διαπιστώθηκαν κατά την αξιολόγηση της εφαρμογής στην Ελλάδα του κεκτημένου του Σένγκεν στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων. Εκεί, προτείνει στην Ελλάδα διορθωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των αδυναμιών.

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνει η Ελλάδα καλύπτουν τομείς όπως οι διαδικασίες εγγραφής και ταυτοποίησης, την επιτήρηση των συνόρων στη θάλασσα, διαδικασίες ελέγχου των χερσαίων συνόρων, την ανάλυση του κινδύνου, τους ανθρώπινους πόρους, τις υποδομές, τον τεχνικό εξοπλισμό και τη διεθνή συνεργασία.

[adsense]

Εάν όμως, περάσουν τρεις μήνες από τη σύσταση του Συμβουλίου χωρίς να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ή τα μέτρα που έλαβε το κράτος –μέλος (σ.σ η Ελλάδα) δεν είναι επαρκή η Κομισιόν μπορεί να ζητήσει την εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 26 του κώδικα συνόρων του Σένγκεν, δηλαδή σύσταση προς το Συμβούλιο που εγκρίνεται με ειδική πλειοψηφία, προκειμένου να επαναφέρει τους ελέγχους στο σύνολο ή σε ορισμένα μέρη των συνόρων ενός ή περισσότερων κρατών μελών, ως λύση έσχατης ανάγκης, για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μήνες, ενώ μπορεί να παραταθεί έως και δύο χρόνια…

Βενιζέλος: Η στρατηγική του Ελσίνκι ήταν το optimum με βάση τα δεδομένα της εποχής του
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας
Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο
Ο Βαρουφάκης ζητά κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Άδωνις Γεωργιάδης: Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα- Η επιτροπή λέει όχι στα ανοικτά εμπορικά κέντρα
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»