Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τελειώνει» το θέμα Σκουρλέτη στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει ο δρόμος γι’ ανασχηματισμό, αλλά με χαμηλές προσδοκίες

Αντικειμενικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η πρότασή του να συναντήσει τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις

Στον Πάνο Σκουρλέτη κάθισε η «μπίλια» για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξ αρχής είχε αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Στη σημερινή εισήγηση του πρωθυπουργού ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Τσίπρας αναμένεται ν’ ανακοινώσει την απόφασή του κι ύστερα από την τυπική έγκρισή της, θ’ ανοίξει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τον οποίο ήδη προετοιμάζει ο πρωθυπουργός.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητά Σκουρλέτη εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος. Άλλωστε, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον τακτικό ελιγμό να συνεδριάσουν πρώτα τα κομματικά όργανα πριν ανακοινώσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δείχνει ότι και ο ίδιος είναι έντονα προβληματισμένος από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ακόμη και αργά χθες το βράδυ, οι αντιδράσεις αυτές κάμπτονταν σταδιακά. Όπως π.χ. των «ενωτικών», οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα, ενώ και η ομάδα των 53 αποφάσισε το ίδιο, με ρόλο-κλειδί ν’ αναλαμβάνουν προς τούτο οι Νίκος Φίλης και Νίκος Βούτσης.

Αντικειμενικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η πρότασή του να συναντήσει τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις, ούτως ώστε να μην προκύψει εσωκομματικό ζήτημα που θα ακυρώσει επικοινωνιακά τον ανασχηματισμό. Έναν ανασχηματισμό, ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει μεγάλες εκπλήξεις, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί ν’ αναζητεί πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να σηματοδοτήσουν ένα άνοιγμα του κόμματος είτε προς την Κεντροαριστερά είτε ακόμη προς την Κεντροδεξιά.

Μία από τις θέσεις αυτές π.χ. είναι αυτή που άφησε κενή ο Νίκος Τόσκας, δηλαδή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την οποία δεν αποκλείεται να καλύψει πρόσωπο εκτός ΣΥΡΙΖΑ για ιδεολογικούς και πρακτικούς λόγους. Από εκεί και πέρα, ελάχιστες αλλαγές αναμένονται σε κομβικά υπουργεία και κυρίως θα είναι αυτές που θα προκύψουν από τις καραμπόλες που θα δημιουργήσει η αποχώρηση του κ. Σκουρλέτη από το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόσωπα όμως όπως οι Πάνος Καμμένος, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Κοτζιάς δεν αναμένεται να μετακινηθούν από τα υπουργικά πόστα τους.

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα
Μωραΐτης: Απόλυτο χάος σε Ομοσπονδίες και Σωματεία με ευθύνη Αυγενάκη
Κορονοϊός: Θετικός ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς
Δένδιας: «Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή»
ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Τσιόδρας καλύπτει την αδράνεια της ΝΔ στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ”