Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μετακίνηση εκτός Νομού: Απελευθερώνεται από τις 8 Φεβρουαρίου; Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η διέλευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνε να καταλύσουν το Σύνταγμα(;) Η Θάνου «τα βρήκε» με Τσίπρα για να παραμείνει ενεργή, ενώ συνταξιοδοτείται…

Ανάμεσα σε όλα… όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τέθηκε και το ζήτημα της παράτασης του ηλικιακού ορίου για τους ανώτατους δικαστικούς...

Ανάμεσα σε όλα… όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τέθηκε και το ζήτημα της παράτασης του ηλικιακού ορίου για τους ανώτατους δικαστικούς.

Αυτό είπε η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σε δεκάδες εφέτες και προέδρους εφετών και όπως ανέφερε στους δικαστές η κα Θάνου «η θέση του ήταν πολύ θετική».

Σημειώνεται, πως η παράταση του ορίου ηλικίας για τους ανώτατους δικαστικούς αντικρούει στη ρητή συνταγματική απαγόρευση, που ορίζει ότι συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 67.

Όπως μεταφέρει η Ιωάννα Μάνδρου για τον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η μόνη που φεύγει τον προσεχή Ιούνιο καθώς συνταξιοδοτείται λόγω συμπλήρωσης του 67ου της ηλικίας της, και αν πράγματι, καταστεί εφικτό, να ξεπεραστεί η ρητή συνταγματική απαγόρευση, με νόμο, θα μπορεί να παραμείνει για τρία ακόμα χρόνια.

Βεβαίως, αν το όριο της ηλικίας παραταθεί με νόμο, στις θέσεις τους θα παραμείνουν και οι λοιποί παράγοντες της ηγεσίας της δικαιοσύνης και ειδικότερα και ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικ. Σακελλαρίου που συνταξιοδοτείται σε ένα και πλέον χρόνο, ενώ το μέτρο θα αφορά και το σύνολο των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.

Φλωρίδης: «Να διαλυθούν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για να φτιαχτεί κάτι νέο με άλλη ηγεσία- Πιστεύω στην απόλυτη επανίδρυση του χώρου»
Μόλις στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ σε νέα δημοσκόπηση- Ο προβληματισμός στο κόμμα και ο σχεδιασμός του για το επόμενο διάστημα
Δημοσκόπηση ALCO: Με 15 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια των πολιτών για τον εμβολιασμό
Βασίλης Κικίλιας: 26 κρούσματα της μετάλλαξης κορονοϊού στην χώρα μας! Στήνεται πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης
Μεγαλύτερη ταχύτητα και τήρηση των συμφωνηθέντων για τα εμβόλια ζητάει από την Κομισιόν ο Μητσοτάκης
Η Γεννηματά ζητά να έρθει στη Βουλή το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης