Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

«Κεραυνοί» Θεοδωράκη για νέο μνημόνιο: «Δεξιοτεχνία! Κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους»

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του συμπληρωματικού μνημονίου από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

«Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα οι πολιτικοί και οι πολίτες ξεχωριστά. Ίσως τελειώσαμε με την εποχή της κωλοτούμπας. Είχαμε τους δεξιούς και τους πασόκους που κάνανε τις μνημονιακές κωλοτούμπες. Εχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τις αντιστασιακές κωλοτούμπες, με δάκρυ, αλλά τέλος πάντων οι κωλοτούμπες τελειώσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον real fm 97,8.

Σχετικά με την εποχή της… κωλοτούμπας, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Τα μέτρα ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν. Μιλάμε για μία εποχή κωλοτούμπας, η οποία είναι 7 χρόνια τώρα. Ο καθένας τη δική του κωλοτούμπα με τη δική του δικαιολογία».

«Η δεξιοτεχνία των πολιτικών που μας κυβερνούν είναι ότι μπορούν και κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους. Αυτό ούτε οι μεγάλοι χορευτές μπορούν να το κάνουν. Ας συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι τα ψέματα, τα μεγάλα λόγια, «δεν εφαρμόζω μνημόνια», «τα σκίζω», όλες αυτές οι κουβέντες που ήταν για να πάρουν ψήφους, αυτά τελείωσαν. Μπορούμε να γίνουμε μία κανονική χώρα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα; Αυτό είναι το θέμα. Ίσως το ότι πλέον δεν έχουμε εκκρεμότητες με την Ευρώπη μας βοηθήσει για ένα διάστημα να επιστρέψουμε στην οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα που είναι ότι υπάρχει κόσμος απλήρωτος, ότι υπάρχει κόσμος στη μαύρη εργασία, ότι υπάρχει μία ελαστική μορφή εργασίας σε 600 χιλιάδες νοικοκυριά. Να ασχοληθούμε με την οικονομία».

Δημοφιλή