Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοχάρης: “Λάθος η πρόταση για τρεις συντελεστές ΦΠΑ”

Τις διαφωνίες τους για τις προτάσεις της κυβέρνησης για ΦΠΑ και αυτοκίνητα, διατύπωσε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης μίλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη. Οι δηλώσεις : «Εάν η κυβέρνηση χάσει την ευκαιρία να εξορθολογίσει το σύστημα, μειώνοντας τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία, δεν θα δώσει και […]

Τις διαφωνίες τους για τις προτάσεις της κυβέρνησης για ΦΠΑ και αυτοκίνητα, διατύπωσε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης μίλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη.

Οι δηλώσεις :

«Εάν η κυβέρνηση χάσει την ευκαιρία να εξορθολογίσει το σύστημα, μειώνοντας τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία, δεν θα δώσει και κάτι στην οικονομία, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων. Στην πρότασή μας λέμε ότι οι συντελεστές πρέπει να μείνουν δύο και όχι τρεις, όπως λέει η κυβέρνηση και ο λόγος είναι απλός. Διότι όσοι περισσότεροι συντελεστές υπάρχουν, τόσο ευκολότερη είναι η φοροδιαφυγή. Εάν π.χ. βάλουν στόχο στα μέτρα με τον ΦΠΑ 1 δις ευρώ και οι συντελεστές γίνουν τρεις, ο κόσμος θα επιβαρυνθεί, διότι αυτά τα χρήματα θα πρέπει να εισπράξουν. Αν όμως οι συντελεστές μείνουν δύο και ληφθούν και μέτρα για τη φοροδιαφυγή, τότε θα εισπραχθούν 1,3-1,4 δις ευρώ, δηλαδή και χρήματα θα βρούμε και έξτρα θα πάρουμε, από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Από τα αυτοκίνητα, δεν μπορεί να πάρει παραπάνω χρήματα, διότι για μένα είναι υπερφορολογημένα ήδη. Με τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προχωρήσει στη φορολόγηση του αυτοκινήτου με βάση την αξία του και όχι τα κυβικά και αυτό είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά δεν είναι επιπλέον έσοδα και θα στραγγαλίσει μια αγορά που είναι ουσιαστικά ήδη πεθαμένη.»

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού
To πρώην Οινοποιείο Καμπά μεταμορφώνεται σε εμπορικό πάρκο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δικαιούχους
Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τον κορονοϊό