Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοχαρόπουλος «έβγαλε στη σέντρα» τον Πολάκη για τη «Διαύγεια» και εκείνος τα «γύρισε»!

Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη για τη «Διαύγεια» σε προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή «άναψε φωτιές» στην πολιτική επικαιρότητα...

Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη για τη «Διαύγεια» σε προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή «άναψε φωτιές» στην πολιτική επικαιρότητα, καθώς εκφραζόταν εμμέσως πλην σαφώς πρόθεση κατάργησης της πολύ σημαντικής «Διαύγειας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος επανήλθε σήμερα στο ζήτημα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη να κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λόγων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη από τα ΜΜΕ.

[inline_article order=”1″]

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αντέδρασε λέγοντας πως «εγώ διαβάζω από τα πρακτικά τι είπε ο κ. Πολάκης, ότι βρήκατε έναν αυτοδιοίκητο παλαιό, τον εκθειάσατε και σας είπε: «Να σου πω ένα πράγμα. Όλα αυτά που βλέπεις με τους νόμους, τις διαδικασίες, τις διαύγειες, τα διατάγματα, τις εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα κ.λπ., ξέρεις τι είναι; Έχουν φτιάξει ένα κάστρο, υποτίθεται διαφάνειας, νομιμότητας, τιμιότητας, ελέγχου και εκεί μέσα τα τρώνε. Και έχουν φτιάξει αυτό το κάστρο για να μην μπει κανένας άλλος»». Αυτός ο υποτιμητικός τρόπος για τη «Διαύγεια», για αυτή την προοδευτική μεταρρύθμιση! Νόμιζα ότι τουλάχιστον σε δυο-τρεις μεταρρυθμίσεις σε αυτήν τη χώρα, όπως για το ΕΣΥ, τον ΑΣΕΠ και τη «Διαύγεια», θα είχαμε συμφωνήσει εδώ μέσα ότι πρόκειται πραγματικά για τομές».

Ο Παύλος Πολάκης τού ανταπάντησε ότι «θα σας τα ξαναπώ Θεοχαρόπουλε, μια χαρά απάντησε ο Ξυδάκης… ανέλαβα με εντολή του πρωθυπουργού να παρακολουθώ τα έργα στην Κρήτη, ένας σκασμός λεφτά που προχωράνε αργά και γίνονται λιγότερο από τα μισά… θέλουν 55 μέρες να απαντήσουν… ποιος έφτιαξε αυτό το τέρας, είναι δυνατόν δήμος να νοικιάζει ομπρέλες σε παραλίες να θέλει 23 υπογραφές εκτός δήμου; Αυτό το κράτος φτιάξανε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να υπάρχει πολιτικός έλεγχος, ψηφαλάκια και πελάτες και να διακινεί μαύρο χρήμα και να μην έχει κανείς ευθύνη, αυτό είπα την άλλη φορά, ήταν μια παλιά ρήση παλιού αυτοδιοικητικού, για το πώς 85 δις φαγώθηκαν, δεν βγήκαν στην διαύγεια; Αυτό είπα, το κράτος είναι εχθρός της ανάπτυξης, είναι φτιαγμένο να εξυπηρετεί αναπαραγωγή πολιτικού συστήματος…».

Βενιζέλος: Η στρατηγική του Ελσίνκι ήταν το optimum με βάση τα δεδομένα της εποχής του
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας
Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο
Ο Βαρουφάκης ζητά κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Άδωνις Γεωργιάδης: Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα- Η επιτροπή λέει όχι στα ανοικτά εμπορικά κέντρα
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»