Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Θεοχαρόπουλος: «Χρειαζόμαστε ένα νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης»

«Όχι σε νέα μέτρα υπερφορολόγησης», λέει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος προτείνει ως… ισοδύναμα μεταρρυθμίσεις, παρεμβάσεις και μείωση κόστους!

«Δεν μπορεί να αντέξει η πραγματική οικονομία και η ελληνική κοινωνία άλλα μέτρα υπερφορολόγησης», σημείωσε από την Τρίπολη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «χρειάζεται να αλλάξουμε πραγματικά και να προωθήσουμε ένα νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εξυγιαντικές παρεμβάσεις μειώσεις του κόστους και όχι συνεχή μέτρα υπερφορολόγησης». Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι δυσβάσταχτα τα μέτρα, δεν μπορεί να τα αντέξει κανένας και είναι οικονομικά αναποτελεσματικά και κοινωνικά άδικα».

Αναφορικά με το αγροτικό ζήτημα, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι κυρίαρχο θέμα, μας απασχολεί και απασχολεί και την χώρα μας για να υπερβούμε την κρίση» και συμπλήρωσε: «Ο πρωτογενής τομέας μπορεί πραγματικά να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και υπέρβασης της κρίσης. Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί κι έρχονται είναι όχι μόνο απαράδεκτα για τον αγροτικό τομέα, αλλά εκτός του κοινοτικού κεκτημένου».

Όπως ανέφερε, «η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά την κατάργηση του μέτρου της επιστροφής του φόρου για το αγροτικό πετρελαίου, ζητά άμεσα τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με το στρέμμα και το είδος της καλλιέργειας».

Επιπλέον, όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν μπορεί να αντέξει η πρωτογενής παραγωγή μέτρα όπως η φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων με 26% -που δεν ισχύει σε καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοιώνει τον κοινοτικό ανταγωνισμό-, ούτε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης τη φορολόγηση των αγροτικών εφοδίων με 23% και προκαταβολή φόρου στο 100%, που είναι ένα οικονομικά αναποτελεσματικό μέτρο».

[adsense]

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είπε ότι «πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης» και μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, αλλά χρειάζεται σχέδιο, γιατί αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι, να κλείνουν, να έχουν προβλήματα βιωσιμότητας και να χάνονται και θέσεις εργασίας».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως «για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα χρειάζεται ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μια προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία δυστυχώς δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Υπάρχουν αυταπάτες από την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τα ίδια αναποτελεσματικά μέτρα, λόγω των ψευδαισθήσεων που υπάρχουν».

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ασκεί μια στείρα αντιπολίτευση στη Βουλή, αλλά μια προγραμματική εποικοδομητική αντιπολίτευση». «Έχουμε καταψηφίσει τα δυσβάσταχτα μέτρα όταν έρχονται κι έχουμε υπερψηφίσει μέτρα, ρυθμίσεις και άρθρα που είναι προς την σωστή κατεύθυνση, όπως ήταν ο ΟΔΙΕ», ανέφερε, ενώ κατέληξε στηλιτεύοντας την τακτική της κυβέρνησης «να φέρνει προς συζήτηση τα νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» και την κατηγόρησε για παντελή έλλειψη σχεδιασμού».

Send this to a friend