Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Θρίλερ δίχως τέλος με Καμμένο-ΑΝΕΛ - Χάνει οριστικά τον έλεγχο στο κόμμα του ο Πάνος Καμμένος

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον Πάνο Καμμένο και την παραμονή του ή όχι στην κυβέρνηση, αλλά και τη στάση συνολικά των ΑΝΕΛ.

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον Πάνο Καμμένο και την παραμονή του ή όχι στην κυβέρνηση, αλλά και τη στάση συνολικά των ΑΝΕΛ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Η είδηση της αναβολής της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου για τη Δευτέρα δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το Μαξίμου, το οποίο δηλώνει άγνοια για τα λεγόμενα του υπουργού Άμυνας. Ο ίδιος πάντως ακύρωσε - για δεύτερη φορά - την προγραμματισμένη, επίσης, τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, ωστόσο οι θέσεις που εξέφρασε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ αποτέλεσαν αντίφαση σε σχέση με τις δηλώσεις του. Ο κ. Καμμένος παρουσιάστηκε, συγκεκριμένα, συνεπής ως προς την πρότασή του για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τα υπουργικά τους πόστα και άρση της εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνηση, αλλά το ενδιαφέρον είναι πως... αποδοκιμάστηκε από τα ίδια του τα στελέχη!

ΣΧΕΤΙΚΑ

Απούσης της Έλενας Κουντουρά, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ενέκριναν την πρόταση Καμμένου και δεν του έδωσαν εξουσιοδότηση προς τούτο, ενώ άσκησαν κριτική σε βάρος του ότι οδήγησε το κόμμα με τους χειρισμούς του σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το κλίμα έτσι είναι εξαιρετικά βαρύ για τον κ. Καμμένο μέσα στο ίδιο του το κόμμα, αφού τον στήριξαν μόνο οι δύο βουλευτές με τους οποίους συμπορεύεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις: η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης. Αντιθέτως, οι υπόλοιποι (Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις) ζήτησαν να επαναληφθεί η συνεδρίαση με παρούσα την κυρία Κουντουρά, ωστόσο έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.

Θολώνοντας ακόμη περισσότερο το τοπίο πάντως, ο κ. Καμμένος υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι δεν ισχύουν όσα είχαν διαρρεύσει... συνεργάτες του ότι παρότρυνε τους βουλευτές του ν' αποφασίσουν κατά συνείδηση σε περίπτωση που θα τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Μάλιστα, έσπευσε να το κάνει σαφές εν όψει του ραντεβού με τον πρωθυπουργό μέσω Twitter, ζητώντας εμμέσως από τον κ. Τσίπρα να μη συνδέσει την ψήφο εμπιστοσύνης με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Κατέβασε δε τους τόνους, λέγοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης εκ μέρους του απέναντι στην κυβέρνηση, φάσκοντας κι αντιφάσκοντας για μία ακόμη φορά τα τελευταία 24ωρα: «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα, λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει, εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό», έγραψε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο κ. Καμμένος.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προς αυτή την κατεύθυνση ότι ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως εάν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τον Αλέξη Τσίπρα πριν από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε εκείνος θα συνταχθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει πως εάν και οι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Ζουράρις, Κόκκαλης και Παπαχριστόπουλος) κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τότε ο κ. Τσίπρας θα έχει κερδίσει τη μάχη, αφού, μαζί με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει συγκεντρώσει 151. Εξ ου και λέγεται από συνεργάτες του πως θα προχωρήσει στη διαδικασία ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εφόσον ξεκαθαρίσει τα πράγματα σήμερα με τον κ. Καμμένο...

Θρίλερ δίχως τέλος με Καμμένο-ΑΝΕΛ - Χάνει οριστικά τον έλεγχο στο κόμμα του ο Πάνος

Send this to a friend