Αθήνα

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε ζώνες άμυνας για τον Τουρισμό

Πρεμιέρα σήμερα κι επισήμως στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που ίσχυσαν από το Νοέμβριο.

Έτσι, μεταξύ άλλων, καταργούνται τα SMS και τα ραντεβού στα εμπορικά καταστήματα, ενώ το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται έως και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα – με αντίστοιχη παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης. Σήμερα ανοίγουν τις πύλες τους ξανά και οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, ενώ οριστικά τα γυμναστήρια και οι χώροι δεξιώσεων σε εξωτερικούς χώρους θα επαναλειτουργήσουν από τις 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με μοναδική εξαίρεση την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ οποιουδήποτε τύπου ή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ακόμη και βεβαίωσης νόσησης για τις μετακινήσεις στα νησιά (πλην Λευκάδας, Εύβοιας και Σαλαμίνας).

Από αύριο επίσης επανεκκινεί και ο τουρισμός, με τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη να παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας. Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας:

  • Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα, το οποίο προβλέπει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό τεστ (αρνητικό) έως και 72 ώρες πριν την άφιξη.
  • Λειτουργία συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test.
  • Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας στη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.
  • Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό.
  • Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών του.

Το μήνυμα που έστειλε πάντως νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφές: τα μέτρα που παραμένουν και κρίνονται απαραίτητα θα διατηρηθούν και θα πρέπει να τηρούνται έως ότου θα χτιστεί οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Στην κυβέρνηση υπάρχει άλλωστε συγκρατημένη ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται και η εκστρατεία εμβολιασμού προχωράει με ταχείς ρυθμούς, ενώ το μέτρο των self tests συμβάλλει στην αποτροπή της διασποράς του ιού κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς.

Τσίπρας: «Τέρμα η άμυνα, περνάμε στην αντεπίθεση απέναντι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» (vid)
Τρικάκια του Ρουβίκωνα έξω από το γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου – «Πράξη κατά της Δημοκρατίας» λέει η ΝΔ
Δένδιας σε Osmani: Τηρήστε τη συμφωνία των Πρεσπών- Αλλάξτε την ονομασία στο EURO 2020
Μητσοτάκης στο France 24: Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία – Πρέπει να βρούμε τρόπο να συζητάμε
Αγαθοπούλου για Συνέδριο Γονιμότητας: Τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτο φιάσκο
Κοτζιάς για τις φανέλες στο Εuro: «Το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι υποχρεωτικό για κάθε θεσμό»