• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 23:01

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο για τη μούχλα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Απάντησή έδωσε το Βρετανικό Μουσείο μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από την αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη μούχλα.

Απάντησή έδωσε το Βρετανικό Μουσείο μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από την αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη μούχλα.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός, ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι του Μουσείου του δήλωσαν: «Δεν υπάρχει απόδειξη περί ύπαρξης μούχλας στην Γκαλερί Duveen. Το ζήτημα που αφορά την εισροή υδάτων αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη πάνω από περιοχή με γλυπτά. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στα πάνελ της οροφής είναι απωθητικά, αλλά δε συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα. Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα Συντήρησης και Κτιρίων επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά στη συλλογή».

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με αφορμή της φωτογραφίες, δήλωσε: «Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

Send this to a friend