Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Τι δίδαξε στον Φίλιππο Σαχινίδη η Πόντια γιαγιά του -Με αφορμή την επίθεση στον Μπουτάρη

Μια ανάρτηση με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έκανε ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Γιαννη Μπουτάρη ας αποκαλύψουν την φασιστική τους ταυτότητα.

Κανεις δεν τους εχει δώσει το δικαίωμα να επικαλούνται την ποντιακή καταγωγή για αυτο που έκαναν και να κρύβονται πισω απο αυτήν. Μετέτρεψαν την ημερα μνημης σε ημερα ντροπης.

Οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας, αυτοί που εξοντώθηκαν στα «αμελε ταμπουρου» αλλα και αυτοί που μετα απο πολλα βάσανα ήρθαν στην Ελλάδα ποτε δεν θα δεχόντουσαν να τους τιμήσει καποιος με προσφυγή στη βία.

Αν κάτι με δίδαξε η γιαγιά μου Παρθένα Κυριλλιδου ειναι να μην μισώ. Αν κάτι με δίδαξε η γιαγιά μου η Αναστασια Σαχινιδου τουρκόφωνη ποντια που ανέβηκε στα βουνά με τον άντρα της τον οποιο τελικα σκοτωσαν οι Τσετες με βίαιο τροπο και έχασε τρια παιδιά στην Τουρκία ειναι να μην μισώ.

Θα τους ειμαι πάντα ευγνώμων γιατι με τα λίγα γράμματα που ήξεραν μου δίδαξαν στα παιδικά μου χρονια πράγματα που δεν θα κατάφερναν ποτε να μου τα διδάξουν πολλοί καθηγητές με διδακτορικά που συνάντησα στη μετέπειτα πορεία μου.»

Send this to a friend