Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Τι λένε Γαβρόγλου, Ρήγας, Σκουρλέτης & Φίλης για τον προπηλακισμό τους- «Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε καμία παράταξη»

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, o Παναγιώτης Ρήγας, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Τόσκας και ο Νίκος Μανιός δέχθηκαν τις ύβρεις των συγκεντρωμένων στην είσοδο ατόμων, οι οποίοι τους πέταξαν καφέδες και νερά, εμποδίζοντας την είσοδό τους στο μνημείο.

Τελικά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εναπόθεσε το στεφάνι στο περίβολο του ιδρύματος.

Με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους σε ΜΜΕ τα στελέχη που προπηλακίστηκαν έκαναν λόγο για «πράξεις που εμποδίζουν τη δημοκρατική έκφραση», τονίζοντας ότι η Δημοκρατία θέλει αγώνες.

Σκουρλέτης: Συνεχίζουμε με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου 

«Η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα του οποίου τα μηνύματα είναι διαχρονικά», αναφέρει στο μήνυμά του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Πολύ περισσότερο που στην εποχή μας κάποιοι εμφανίζονται νοσταλγοί της δικτατορίας και έχουν το θράσος ακόμα και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Βαδίζουμε, λοιπόν, στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό, ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι διαρκής. Συνεχίζουμε, λοιπόν, με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ρήγας: Δε σεβάστηκαν τους ανθρώπους που έχουν περάσει από Μακρόνησο

«Η παρουσία η δική μου έχει και μία συμβολική αξία, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιστές στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας για τον προπηλακισμό που δέχτηκε  στο Πολυτεχνείο.

«Νομίζω ότι αυτό το οποίο επιχείρησε μία ομάδα νέων ανθρώπων να μην επιτρέψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

 «Όσοι τους καθοδηγούν πολιτικά, να σκεφτούν ότι σήμερα και όταν μέσα στη Βουλή νοσταλγοί της Χούντας και του Παπαδόπουλου υπάρχουν τέτοιες ενέργειες προσφέρουν κακές υπηρεσίες.

Στην αντιπροσωπεία ήταν άνθρωποι 70 και 80 ετών, οι οποίοι έχουν περάσει από τη Μακρόνησο, έχουν φυλακιστεί, έχουν δώσει και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία στη χώρα μας παλεύοντας ενάντια στη Χούντα, δεν σεβάστηκαν ούτε αυτούς. Θεωρώ ότι στους νέους αυτούς ανθρώπους δεν πρέπει να δίνονται τέτοια μηνύματα και να καθοδηγούνται με αυτό τον τρόπο.»

Γαβρόγλου: Τα θέματα είναι σοβαρά πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες

Από την πλευρά του ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

Φίλης: Προσπάθησαν να μετατρέψουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου σε αντικυβερνητική οπερέτα

«Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε καμία παράταξη. Τώρα που αντιμετωπίζουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς τέτοιες αντίληψης ιδιοκτησίες εγγράφονται στην αμφισβήτηση των ακροδεξιών» τόνισε σε δηλώσεις του ο Νίκος Φίλης μετά το επεισόδιο στο ΕΜΠ.

Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε υποστήριζε το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και όχι υπέρ της ιδιοκτησίας» συμπληρώνοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης - υπάρχουν προσμονές αλλά όχι διαδηλώσει - μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων σε πολλά εισαγωγικά θέλησαν να μετατρέψουν το ενωτικό μήνυμα του πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα».

Send this to a friend