
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα (Παρασκευή 26 Ιουνίου) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε από τουρκο-λιβυκό μνημόνιο
Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξη του δήλωσε ότι είναι σημαντική η συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη, ενώ όπως είπε η υφαλοκρηπίδα είναι δικαίωμα της χώρας τους γιατί έχουν πολύ μεγάλη ακτογραμμή και ότι δεν θα υποχωρήσουν από την συμφωνία.
«Έχουμε υπογράψει μια πολύ σημαντική συμφωνία υφαλοκρηπίδας με την Λιβύη. Και αυτή η συμφωνία άλλαξε όλη την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κύκλοι που προσπαθούσαν να φυλακίσουν την Τουρκία στην μεσογειακή ακτή της Αττάλειας ένιωσαν άβολα με αυτή την συμφωνία. Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή προς την Ανατολική Μεσόγειο. Επομένως όταν κοιτάζετε την υφαλοκρηπίδα είναι νόμιμο για την Τουρκία να προβεί σε αυτά τα βήματα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην περιοχή. Πρόκειται για εθνικό μας καθήκον. Φυσικά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιμπραχίμ Καλίν.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Ξανά ένοχοι η μητέρα και ο πατριός- Ο τρόπος που τον σκότωσαν
Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Tι κάνει σήμερα το «μοντέλο με την κοκαΐνη»
Ροή Ειδήσεων

30/01/2023 | 22:51
Νέα Σμύρνη: «Τους γνώριζα, νόμιζα ήταν φίλοι μου» λέει ο 15χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι
30/01/2023 | 22:35
Eurovision 2023: Ο 16χρονος Victor Vernicos θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό
30/01/2023 | 22:11
Πτώση αεροσκάφους F-4: Τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου υποσμηναγού – Συγκλονίζει ο πατέρας του

30/01/2023 | 21:52
Meteo: Οι 3 φάσεις του καιρού του επταημέρου – Πότε αναμένονται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια

29/01/2023 | 13:23
Ανδρουλάκης: Όχι σε παζάρια εξουσίας για κάποιες υπουργικές θέσεις! Δεν είμαι σαν τους Τσίπρα- Μητσοτάκη
29/01/2023 | 15:46
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές ανά Εκλογική Περιφέρεια – Αναλυτικά η λίστα
30/01/2023 | 15:17
Αργύρης Παπαργυρόπουλος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη: «Έχω τις αντιρρήσεις μου… όταν έχεις και κάποια παιδιά μεγάλα»
29/01/2023 | 16:21
«Ηχηρά» μηνύματα Ανδρουλάκη στην ΚΠΕ: «Πάρτε την Παράταξη στα χέρια σας! Αυτόνομη η πορεία μας»
29/01/2023 | 13:55
Australian Open: Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στην κορυφή ο Νόβακ Τζόκοβιτς

30/01/2023 | 11:48