Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Την ελάφρυνση του χρέους ζήτησε η Γεννηματά από τον Γιούνκερ! «Έχουμε ανάγκη από ένα επενδυτικό σοκ»

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, υπερτονίζοντας την ανάγκη ελάφρυνσης του Δημόσιου χρέους.

«Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια», ανέφερε η Φ. Γεννηματά.

«Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη», επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: «»Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, ο νέος προϋπολογισμός της Ε. Ε.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) και την πολιτική συνοχής καθώς και για την μετανάστευση, με ειδική μέριμνα για την Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής.

Συζητήθηκαν επίσης ο ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην ευρωβουλευτής κυρία Συλβάνα Ράπτη και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής  καθηγητής κ. Π. Κ. Ιωακειμίδης.

Send this to a friend