Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Το αφήγημα για την σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα σκηνικό, όπου συγκρούονται “δύο διαφορετικοί κόσμοι”, καλεί σε αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Σε ένα σκηνικό, όπου συγκρούονται “δύο διαφορετικοί κόσμοι”, καλεί σε αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Το αφήγημα του κυβερνώντος κόμματος που αποκαλύπτει με τις καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις του ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει οικοδομηθεί στην βάση των προγραμματικών διαφορών των δύο κομμάτων. Στόχος είναι η πλήρης αποδόμηση του “γαλάζιου” προγράμματος με φόντο τις εθνικές εκλογές και πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές. Μέσα στο διάστημα των 11 ημερών, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις Προοδευτικής Συμμαχίας επιχειρούν συγκεκριμένα με τις ομιλίες τους στις ανά την Ελλάδα κομματικές εκδηλώσεις να διατηρήσουν το νήμα με τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις διαφορετικές κάλπες το 2015- και ταυτόχρονα να απλώσουν γέφυρες επικαιροποίησης της σχέσης με τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Σκληρή μάχη δίνεται σε Δήμους που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να αποκτήσει δυναμική στο αυτοδιοικητικό πεδίο και όπου η αναμέτρηση με τη Νέα Δημοκρατία θα κρίνει εν πολλοίς την προοπτική αντεπίθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας προς την “μητέρα των μαχών”. Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ικανοποίησή του από την συμμετοχή στις κομματικές συγκεντρώσεις με ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και εκτιμά ότι το παιχνίδι για την διάψευση των δημοσκοπήσεων παραμένει ανοιχτό.

Ενδεικτική του σχεδιασμού της Κουμουνδούρου θεωρείται και η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Αιγάλεω, όπου ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων και επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία.

“Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, τη γνωρίσαμε αυτή την Ελλάδα, ιδίως την καταστροφική πενταετία 2010-2015”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες του Αιγάλεω, παρουσία αρκετών κυβερνητικών στελεχών και ανθρώπων από την Προοδευτική Συμμαχία.

“Το ξέρετε πολύ καλά, όλοι και όλες που είσαστε σήμερα εδώ σε αυτή την πλατεία και είσαστε χιλιάδες, το ξέρετε πολύ καλά ότι δεν έχουμε όλοι σε αυτό τον τόπο το ίδιο όραμα. Δεν εξυπηρετούμε τα ίδια συμφέροντα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Πως γίνεται οι θύτες και τα θύματα της κρίσης να έχουν τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες;”, ρώτησε με νόημα για να περάσει αμέσως μετά στο μήνυμα: “Και νομίζω- και το βλέπουμε καθαρά όσο περνάνε οι μέρες και ξεδιπλώνονται οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων- είναι η πρώτη φορά σε μια εκλογική αναμέτρηση που είναι τόσο εμφανής η αντίθεση, τόσο ξεκάθαρη η σύγκρουση των συμφερόντων ανάμεσα στα δυο κόμματα που διεκδικούν την εκλογική νίκη.”.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Τσίπρας ξεδιπλώνει την πρεοκλογική ατζέντα καλώντας σε ένα συνεχές ντιμπέϊτ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναδεικνύει τα ζητήματα που αφορούν στις παροχές Υγείας και Παιδείας, ενώ με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση στην βουλή του θετικού πακέτου θα προσπαθήσει να πείσει για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής με μόνιμου χαρακτήρα μέτρα.

Στον ίδιο τόνο και με το ίδιο περιεχόμενο θα είναι οι παρεμβάσεις και στην περιφέρεια και δη στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, όπου θα περιοδεύσουν εντός των επόμενων ημερών τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο πρωθυπουργός. Η “επιστροφή” στην Αθήνα θα κλείσει και την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών με την κεντρική εκδήλωση-συγκέντρωση στις 24 Μάη.

Send this to a friend